Το βοθροκάναλο της πολιτικής


Παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον τους διαπληκτισμούς ανάμεσα  σε ολόκληρο το πολιτικό, το δικαστικό και το μιντιακό σύστημα  για  το εαν παραβιάζεται το  σύνταγμα. 

Εκβιάζεται ή οχι η  δικαιοσύνη;
Είναι συνταγματικός ο νόμος Παπά ή όχι;
Η προσωπική  ζωή ενος δικαστή μπορεί να παραβιάζεται  ή  όχι;


Αυτά τα σοβαρά ερωτήματα τους έχουν διχάσει. 
Δηλαδή ''σκοτώνονται'' για το εάν θα πάρει άδεια  για κανάλι ο Μαρινάκης, ο Αλαφούζος ο Βαρδινογιάννης και λοιποί. 
Δεν τους είδα  να σκοτώνονται έτσι  ούτε για τις συντάξεις που κόβονται, ούτε  για τους μισθούς των 200 ευρώ, ούτε  για την ανεργία, ούτε για το οτι τρια  εκατομμύρια έλληνες ζουν σε συνθήκες φτώχειας και απόλυτης  ένδειας. 
Δεν τους είδα να σκοτώνονται έτσι για το εαν πρέπει να παραδοθεί ολόκληρη η περιουσία του κράτους για  εκατό χρόνια. 
Η περιουσία  του λαού δηλαδή, αφου ο λαός  έχει  πληρώσει για  να γίνουν ολες αυτές οι εταιρείες,(ΔΕΗ ΕΥΔΑΠ κλπ). Ξεπουλάνε ακόμη και το νερό και αυτοί κακαρίζουν για  τον Βαρδινογιάννη, Σαββίδη, Αλαφούζο, Μαρινάκη,Κοντομηνά και Κυριακού.

Πόσο  παραπάνω  αξίζει ο Μαρινάκης απο την ΔΕΗ;
Πόσο παραπάνω αξίζει  ο Σαββίδης  απο τις  δημόσιες  συγκοινωνίες; ο Βαρδινογιάννης απο το νερό; ο Αλαφούζος  απο τo EKAB; ο Κυριακού  απο τα αεροδρόμια;
Πόσο παραπάνω αξίζει ο Κοντομηνάς  απο τα νοσοκομεία που κλείνουν;ο Ψυχάρης  απο τα λιμάνια; ο Μπόμπολας  απο τις τράπεζες που έχει πληρώσει ο λαός;

Κάντε μια σούμα και πείτε μου. Πόσο παραπάνω αξίζουν όλοι αυτοί απο τα δέκα εκατομμύρια Έλληνες;
Κυρίως "σκοτώνονται'' για το πως θα  γίνει η μοιρασιά, αυτό είναι όλο το ζουμί. Όλα τα άλλα περί συνταγματικότητας είναι για γέλια. 

Γιατί εαν το πίστευαν πραγματικά, γιατί δεν έκαναν φασαρία  για το τελευταίο  ξεπούλημα των  τραπεζών απο τον Τσίπρας και την παρέα του. 
Και εξηγώ: Επι Σαμαρά είχαν ανακεφαλαιοποιηθεί  οι τράπεζες  αλλά σε  λίγες  μέρες , οι μετοχές των τραπεζών  έχασαν την αξία  τους μέσω χρηματιστηρίου. Ο Τσίπρας  το προχώρησε ενα βήμα παραπέρα, έδωσε μετοχες των  τραπεζών στους  ιδιώτες, στους ''επενδυτές''. Τι σημαίνει αυτό; Θυμόμαστε οτι πχ η μετοχή  της  eurobank είχε 25 cent,  έτσι με πέντε  δισεκατομμύρια  οι ''επενδυτές'' πήραν ενα μέρισμα  στις τράπεζες 200 δις απο  τα δάνεια που έχουν  πάρει οι Έλληνες, κόκκινα ή μη. 
Μέσα  σε λίγες μέρες  οι ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες ξεπούλησαν  τις μετοχές  τους και ο κάθε Έλληνας  έχασε τρεις  χιλιάδες  ευρώ και  δεν ειπώθηκε κουβέντα. Απο κανένα, ούτε απο κόμματα, ούτε απο τα  κανάλια, ούτε απο τους δικαστές.

Την χρησιμότητα των μνημονίων την έχουν απομυθοποίησει ακόμα και οι νεοφιλελεύθεροι. Το οτι μόνο  με μνημόνιο θα βγούμε απο τη κρίση δεν το πιστεύει κανένα κομμάτι της κοινωνίας. Ολος αυτός ο θόρυβος που γίνεται έχει δυο σκοπούς.

1ον. Να διχάσει τον λαό ανάμεσα  στην ''αριστερά'' και την δεξιά. Η πόλωση του λαού, δηλαδή το διαίρει και βασίλευε, είναι πιο χρήσιμη απο ποτέ για  αυτούς.  Ετσι δεν θα μπορέσει να αμφισβητήσει κανείς της πολιτικές της  τοπικών πολιτικών υπαλλήλων που δρουν  υπο την εποπτεία της ΕΕ και ΔΝΤ.
2ον Το νεο σύνταγμα που θέλουν να περάσουν. Ο θόρυβος περι συνταγματικότητας είναι για  να καταφέρουν να περάσουν στο Σύνταγμα, το μνημόνιο και το χρέος. Ετσι  οποιαδήποτε αμφισβήτηση του χρέους και των μνημονίων είναι παραβίαση του συντάγματος.  

Αυτο είναι το βοθροκάναλο  του συστήματος , θορυβώδες, σάπιο και ενάντια στα συμφέροντα του λαού και της χώρας.

Στ.Π.













0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More