Αύγουστος στην πόλη!

Ο  Αύγουστος δεν έχει ειδήσεις λέγαμε πριν κάποια χρόνια...μήνας διακοπών για τους σκληρά εργαζόμενους πολιτικούς και λοιπούς παρατρεχάμενους του θλιβερού θιάσου, που ανεβοκατεβάζει παραστάσεις εντός βουλής δις και τρις της εβδομάδος!!! 
Πραγματικά σκληρά εργαζόμενοι και δικαίως υψηλά αμειβόμενοι. Ιερός μήνας λοιπόν για να χαλαρώσουν, να γεμίσουν μπαταρίες και να γυρίσουν ανανεωμένοι, καλοκουρδισμένοι και κυρίως αποφασισμένοι να μας αποτελειώσουν, οπότε τα νέα πάνε διακοπές  με τους ψυθιριστές.
Οι σταρ της ενημέρωσης φεύγουν και αφήνουν πίσω τους συντρίμμια;Αμ δε! Άφησαν πίσω τα νέα φυντάνια της ενημέρωσης.Οι αντικαταστάτες των σταρ με περίσσιο ζήλο και αποφασιστικότητα συνεχίζουν το θεάρεστο έργο του μυαλοπλυσίματος.
Λέγε-λέγε το κοπέλι κάνει τη γριά και θέλει, ισχυρίζεται ο πάνσοφος λαός και για άλλη μια φορά έχει δίκιο.Πες-πες καταφέρνουν να χαλάσουν τη μαγεία της άδειας Αθήνας.
Όχι.. μη μου πείτε κλείστη τη ριμάδα γιατί σας πρόλαβα....την έκλεισα και στράφηκα στο διαδίκτυο.
Χάθηκα στην αντιγραφή και την επανάληψη, στις εξυπνακίστικες αναλύσεις και στις εμμονές.Τα ενημερωτικά σάιτς αναδημοσιεύουν άρθρα εφημερίδων....αν ήθελα συστημική ενημέρωση θα έπαιρνα εφημερίδα αγαπητοί αλλά ξέχασα, όλοι οι ...αντιστασιακοί εκδότες πέρασαν στο διαδίκτυο για να προσφέρουν έντιμη, έγκυρη και πλουραλιστική ενημέρωση.
Τέλος πάντων ας μην χάσουμε το κέφι μας, Αύγουστος είναι και για μας και αφού έχουμε εμπεδώσει ότι τον επόμενο μήνα θα έχουμε σεισμούς, και καταποντισμούς, τσουνάμι και λοιμό, ηφαιστειακές εκρήξεις, τυφώνες και κυκλώνες, ας έρθουμε στα καλά νέα.
Πήραμε χάλκινο καλέ πανηγυρίστε!Ευκαιρία να βγούμε στους δρόμους μια και τίποτα άλλο δεν μας ξεκουνάει. 
Πιάσαμε όλοι μαζί το Σακκά και τον ληστή με τα μαύρα(τους κάναμε μαύρους στο ξύλο για να μάθουν τι εστί βερίκοκο),για να μπορούμε πια να κοιμόμαστε ήσυχοι. 
Ξαναπιάσαμε όλοι μαζί τον απαίσιο φοροφυγά μικροπωλητή, αλλά δε αγγίζουμε τους καημένους τους μιντιάδες που χρωστούν τη μάνα τους και τον πατέρα τους μαζί.Αυτοί προσφέρουν, τόνισαν όσοι κατέθεσαν στην εξεταστική(πςςς ανατρίχιασα λέμε)και κάποια στιγμή θα το τονίσουν και οι υπόλοιποι, οπότε θέλω να έχετε αισιοδοξία μήνας που είναι!
Τώρα βέβαια μου βγαίνουν αυθόρμητα δυο-τρία ερωτήματα σχετικά με τις  τβ-άδειες.
Πως ακριβώς θα χτυπηθεί η διαπλοκή, αφού οι μέχρι τώρα διαπλεκόμενοι συμμετέχουν στο πανηγύρι των αδειών; 
Ποιος θα πληρώσει τα σπασμένα  απο το Megaλο φαγοπότι;
Οι συμμετέχοντες και επίδοξοι αδειούχοι καναλάρχες πληρώνουν τους εργαζόμενους;(Εγώ ξέρω ένα-δυο που δεν πληρώνουν, αλλά ένας κατακαημένος συντάκτης είμαι ποιος μου δίνει σημασία;).
Πως γίνεται να είναι ζημιογόνες οι επιχειρήσεις τους και αυτοί να θέλουν να συνεχίσουν την μπίζνα; 
Για την καημένη τη μάνα τους;
Για την Ελλάδα ρε γαμώτο;
Για τους εργαζόμενους;(εδώ μου σηκώθηκε η τρίχα κάγκελο λέμε!).
Τι σημαίνει φορολογικός κάτοικος Αλβανίας; Μπορώ να γίνω και εγώ καλέ κύριε υπουργέ των οικονομικών μας;
Και μια και αναφέρθηκα στον υπουργό των οικονομικών μας έχω(πάλι!) απορίες.
Έχουν εισπραχθεί οι αναλογούντες φόροι των βουλευτών ή είναι φορολογικοί κάτοικοι Άρη; Των υπουργών; Ο Βενιζέλος με τα πενήντα ακίνητα, πεντε πάνω-πέντε κάτω δεν θα τα χαλάσουμε τώρα, θα πληρώσει ΕΝΦΙΑ ή δηλώνει πτωχός όπως ο Πάγκαλος; 
Καλέ που είναι αυτή η ψυχή, που χάθηκε; Σε ποιά παραλία λιάζεται;ΕΝΦΙΑ πλήρωσε ή χρωστά ακόμα τα περσινά;
Αυγουστιάτικες απορίες άνευ απαντήσεως, αλλά έτσι είναι ο Αύγουστος, μήνας ραστώνης και ανεμελιάς, δεν μιζεριάζουμε, δεν τους κάνουμε τη χάρη...τούτος ο μήνας είναι δικός μας... στην άδεια πόλη....την αγαπημένη!
Όσο για τον Σεπτέμβρη καλώς να ορίσει, εγώ θα κάνω διακοπές για να σκάσει η Μέρκελ και όσοι έφυγαν Αυγουστιάτικα, άσε που δεν θα με βρούν τα δεινά του μήνα...θα είμαι παραλία!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More