Οι Κουλαλέξης

Μένει ή φεύγει ο Σγουρίδης; Ο Σφακιανάκης που θα βρεθεί οέο; κλείνει η ρημάδα η αξιολόγηση ή να περιμένουμε λίγο ακόμα.Και οι συντάξεις, οι μισθοί, που θα κατρακυλήσουν;
Οι αγρότες παραμένουν στα μπλόκα, οι φορτηγατζήδες φωνάζουν, οι οδηγοί-όχι οι επαγγελματίες οι άλλοι-θυμώνουν, θέλουν να πάνε στο χωριό, να φέρουν καλούδια να ταΐσουν την οικογένεια.
Ναι αλλά χωρίς αγροτική παραγωγή πως θα το κάνεις καλέ μου αστέ;Τι στην ευχή θα φας αν οι αγρότες τα βροντήξουν και πάνε για άλλα;Θα μου πεις νάναι καλά η μεγάλη ευρωπαϊκή αγροτιά, τίποτα δεν θα μας λείψει.Μμμ, με τι ευρώ είναι το ερώτημα.
Έρχονται φόροι και ταυτόχρονα μειώσεις, έρχονται πλειστηριασμοί και τρόικα φωνάζουσα"πάρτα όλα" όχι δώστα όλα,(που είσαι Τσοβόλα!!) αυτό πέρασε και πάει Ευρώπη, εδώ πια δεν δίνουν ούτε του αγγέλου τους νερό, μόνο παίρνουν.Απέκτησαν όλοι καβουράκια στις τσέπες...κυβέρνηση, τρόικα, εργοδότες,εμείς το πόπολο παραμένουμε ανοιχτοχέρηδες...
Δουλεύουμε απλήρωτοι και ευγνωμονούντες γιατί δεν είμαστε άνεργοι-μοναδικό ελληνικό φαινόμενο- δουλεύουμε για να πληρώνουμε όσοι πληρωνόμαστε, φως, νερό, δάνεια, εφορίες και αν περισσέψει κάτι τρώμε,γιατί είναι μια κακιά συνήθεια που ακόμα την έχουμε. 
Κάποιες φήμες για επιβολή δακτυλίου στο στομάχι ώστε να τρώμε μονά-ζυγά ελέγχονται.Κυβερνητική πηγή μιλά για προβοκάτσια ενώ ο Κούλης έχει συναντήσεις με παράγοντες της υγείας, το γιατί βρείτε το εσείς. Οι Κουλαλέξης(για συντομία) κόβουν και ράβουν την Ελλάδα, το σύνταγμα,τη Δημοκρατία, (μας)παίρνουν μέτρα και όποιος αντέξει.
Οι υποχρεώσεις μας στην Ευρώπη πρώτο τους μέλημα.Έχουμε υποχρέωση να δημιουργήσουμε στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων και μάλιστα εντός τριμήνου, να φέρουμε το ΝΑΤΟ και την Τουρκία στο Αιγαίο, διότι έχουμε πολλά νησιά και που να πρωτοπάμε-το σύνταγμα δεν επιτρέπει την παρουσία ξένων δυνάμεων εντός της επικράτειας, αλλά ποιος το χέζει-να εκχωρήσουμε τα κόκκινα δάνεια,να μειώσουμε τις συντάξεις για το καλό μας, να βοηθήσουμε τις τράπεζες που στηρίζουν την οικονομία,το πως δεν το έχω καταλάβει, αλλά εγώ φταίω που δεν είμαι οικονομολόγος.αι μη ρωτήσετε που κολλάει ο Κούλης, μια στήριξη να- μετα συγχωρήσεως- έδωσε η ΝΔ, μην ξεχνιώμαστε, όλοι μαζί το φήφισαν το τέταρτο μνημόνιο, το πιο μαζικό ναι σε όλα της Βουλής...).
Έχουμε πολλές ακόμα υποχρεώσεις, τις νιώθουμε στο πετσί μας καθημερινά, όμως με τα δικαιώματα τι γίνετε ρε παιδιά; Μόνο υποχρεώσεις έχουμε προς τους εταίρους; Και οι δικές τους υποχρεώσεις που στην ευχή μετανάστευσαν;Πήραν αγκαζέ το Σύνταγμα, την Αριστερά και τη Δημοκρατία και πήγαν πλύστρες στη Γερμανία,διότι η φράου είναι παστρικιά και μόνη της δεν τα βγάζει πέρα, δεν προλαβαίνει η γυναίκα...
Πάντως πρέπει να παραδεχτώ ότι κάθε ημέρα είναι μια έκπληξη, για να μην πλήττουμε, όλο και μια δήλωση θα γίνει για να μας βγάλει από τα ρούχα μας και από το λήθαργο, μια γκάφα, μια παρεξήγηση, μια αντιδήλωση.
Βλάκες ή αδέξιοι, σε διατεταγμένη υπηρεσία ή αφελείς, οι Κουαλέξηδες της Ελλάδας μας οδηγούν στον πάτο και εμείς σαν τα βατράχια που σιγόβρασαν και συνήθισαν, δεν έχουμε τη δύναμη να πηδήξουμε από το καζάνι.
Πάντως σε όλον αυτό τον ορυμαγδό είμαστε υπερήφανοι διότι οι καρέτα-καρέτα έχουν σωθεί, οι μονάχους-μονάχους είναι ένα βήμα πριν την σωτηρία, φροντίσαμε εμείς γι αυτό, οι Έλληνες-Έλληνες έχουν δρόμο ακόμα,φροντίζει η Ευρώπη βλέπετε και αφού η Ευρώπη έρχεται, η Ελλάδα φεύγει...πιάσε ένα σκέτο(όχι τσίπουρο, ουίσκι.. στην Ευρώπη ζούμε)στον Κουλαλέξη να πάνε κάτω τα φαρμάκια!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More