Δυστυχώς επτωχεύσαμεν!!!

Ελλάς, ένα απέραντο τρελοκομείο. Που θα πάνε οι συντάξεις οέοο; Ποιος χάνει ,ποιος κερδίζει; Ποιος μείωσε, ποιος δεν μείωσε τις συντάξεις; Ποιος εφάρμοσε και ποιος δεν εφάρμοσε το μνημόνιο; Ποιος πούλησε και ποιος ξεπούλησε την Ελλάδα; Να ζει κανείς ή να μη ζει; Ιδού η απορία.
Όπως καταλάβατε μια αναζήτηση μου βγήκε πάλι, διότι θέλω να αγιάσω ο φτωχός, αλλά δεν με αφήνει ο διάβολος, ο οποίος έχει πολλά, μακριά ποδάρια, σε αντίθεση με το ψέμα, που έχει πολλά και μικρά.
Καταλάβατε; Όχι ε; ούτε και εγώ και όσο και αν προσπαθήσω δεν θα καταφέρω να λύσω έστω μία απορία, έτσι για την τιμή των όπλων.
Όπως και να έχει αυτό που όλοι καταλαβένουμε αλλά κανείς δεν ομολογεί, είναι ότι μας δουλεύουν ψιλό –ψιλό γαζί και μάλιστα με περίσσια τέχνη.
Είναι επίσης γνωστό πλην ανομολόγητο, πως δυστυχώς επτωχεύσαμεν και μην  περιμένετε να ισιώσουμε τα επόμενα πολλά χρόνια.
Η ανάπτυξη που όλοι ανυπομονούμε να ανταμώσουμε , μας κούνησε μαντήλι προ πολλού και πήγε σε άλλες πολιτείες, μπερδεύτηκε; Το ήθελε; θα σας γελάσω και δεν θέλω να κάνω ότι κάνουν οι αγαπημένοι πλην παρεξηγημένοι πολιτικοί μας.
Οι επενδυτές πήραν τα κουβαδάκια τους και τράβηξαν βόρεια, γιατί εκεί οι παραλίες είναι παρθένες και αμόλυντες. Οι τραπεζίτες από την άλλη, μπαστακώθηκαν Ελλάδα και δεν το κουνάνε ρούπι! Χαζούς δεν τους λες και είναι κοινό μυστικό, πως στα χρόνια τούτα τα μαύρα για όλους, είναι οι μόνοι κερδισμένοι. Λες και 10 εκατομμύρια Έλληνες τους έσπασαν το ρόδι όλες τις πρωτοχρονιές από το 2008 μέχρι σήμερα και κέρδισαν όλα τα τζακ-ποτ του πρωτο-λότο-τζόκερ, αφήνοντας μας στα κρύα του λουτρού.
Μια επίσης κερδισμένη ..φάρα είναι αυτή των πολιτικών. Οι πατέρες και μητερούλες του έθνους έκαναν καλή καβάτζα, και να τα ακίνητα, να οι τραπεζικοί λογαριασμοί με  6-7 μηδενικά, να οι λουιβιτόν, να τα μονόπετρα να γυαλίζουν στο δάχτυλο, διότι τα διαμάντια είναι παντοτινά..
Λίγδωσε το αντεράκι τους, που θα έλεγε ο πατέρας μου, δροσιά στην ψυχή του, ή έκανε η μύγα κώλο και κ@τά@χ$σ$ τον κόσμο!!Δεν μπορούν να ασχοληθούν με απλά πράγματα, όπως η ανεργία, η πείνα, το κρύο, το κομμένο ρεύμα. Εξ άλλου όλα αυτά γυαλίζουν; δε γυαλίζουν, αυξάνουν τα τραπεζικά μύρια; Δίνουν νέα ακίνητα; Αφήστε τα παιδιά να αυγατίσουν ότι έχουν, να φάνε, να φάνε να σκάσουν, να ηρεμίσουμε και εμείς οι ανόητοι, πλην χρησιμότατοι ψηφοφόροι.
Μας χρειάζονται, όπως μας χρειάζονται και οι τραπεζίτες, οι επενδυτές, οι εργοδότες, για έναν και μόνο λόγο. Εμείς τους κάνουμε μάγκες… εμείς ψηφίζουμε, εμείς καταθέτουμε, εμείς δουλεύουμε απλήρωτοι. Χωρίς εμάς δεν υπάρχουν…
Αυτή είναι η δύναμη μας…η θέση μας είναι απέναντι, στο δρόμο όχι μία ημέρα κατά την συνδικαλιστική υπόδειξη. Ημέρες, εβδομάδες, μήνες, όσο χρειαστεί, εμείς έχουμε αντοχή στην πείνα, στο κρύο, στην αφραγκία. Αυτοί; 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More