Αβερελ Νταλτον..μπλουμ: Μαμαααα!!! είπε ΟΧΙ

Βαρουφάκης ...Μπλούμ 1-0. Κακιωμένος έφυγε ο μικρός Ολλανδός και όχι τίποτα άλλο, πως θα αντικρίσει τα αφεντικά, πως λες "απέτυχα" "δεν τους φόβισα",στη μαμά Ντάλτον της Ευρώπης....

Με ύφος Αβερελ και νευράκια Τζο, βρήκε μόνος του την έξοδο από το πρώην υπουργείο του!
Κοίτα κατάσταση φίλε μου, του είπε κατάμουτρα ΟΧΙ!! όχι χωρίς κορδελίτσες, νάζια και καμώματα. ΟΧΙ στεγνά, ψυχρά και λίγο ειρωνικά!!!

Δεν ξέρω μέχρι που θα φτάσει αυτό το ΟΧΙ, αλλά μεταξύ μας ούτε που με νοιάζει.
Μετρώ ήδη 3 χρόνια ανεργίας -καλή προϋπηρεσία όπως και να το δεις-άρα έχω εκπαιδευτεί στη λιτότητα, φαντάζομαι και πολλοί από εσάς, με τους τραπεζικούς λογαριασμούς έχω διακόψει προ πολλού τις σχέσεις μου, με την περίθαλψη, τις κοινωνικές παροχές το ίδιο.
Για την προηγούμενη κυβέρνηση απλά δεν υπήρχα, και μην μου πείτε πως δεν το έχετε αισθανθεί και εσείς. Επομένως δεν έχω απολύτως τίποτα να χάσω.

Πήρα όμως μια μεγάλη δόση χαράς, άγριας θα έλεγα, βλέποντας τη φάτσα Μπλούμ, Σούλτς, Μπάμπη(μου έλειψε ο κ. Πορτοσάλτε, προφανώς δεν μπόρεσαν να τον συνεφέρουν).

Πήρα μια γερή δόση υπερηφάνειας, αξιοπρέπειας, ελευθερίας, και περιμένω τις προγραμματικές δηλώσεις.

Καλό θα ήταν να περιμένετε όλοι, μην μιζεριάζετε, σε σας το λέω τηλεσύντροφοι της μαμάς Ντάλτον, μην κουνάτε το δάχτυλο στην νέα κυβέρνηση της Ελλάδας, ανυπόμονους σας βρίσκω και αλήθεια δεν κάνει.... Έλληνες είστε θαρρώ, με την Ελλάδα, ή μήπως όχι!

Άντε να σας δω, εγώ για σας το λέω, δείχνετε πως παρακαλείτε να αποτύχουν, σαν να φοβάστε την επιτυχία, γιατί;

Θα είναι και πιο εύκολη η κωλοτούμπα σας βρε κουτά, όσα λιγότερα λέτε τόσο πιο εύκολα κωλοτουμπιάζετε!!! 
Α και αυτό το "που θα βρείτε τα λεφτά", είπαμε από τους έχοντες, είστε έχοντες; δεν είστε, παιδιά του λαού πλασάρεστε, για μας φωνάζετε εε;;;

ΕΕ: Το βασίλειο της διαφθοράς και των λόμπι

Επίπεδα διαφθοράς που παραπέμπουν σε χώρες του τρίτου κόσμου και εναγκαλισμό της πολιτικής από επιχειρηματικά συμφέροντα, σε βαθμό που δεν έχει προηγούμενο στην ευρωπαϊκή ιστορία, φέρνουν στο φως πρόσφατες έρευνες κορυφαίων ιδρυμάτων λίγες εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές.
Τα τελευταία στοιχεία περιγράφουν μια τρομακτική κατάσταση, όπου χιλιάδες εκπρόσωποι πολυεθνικών δαπανούν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για να επηρεάσουν τους μηχανισμούς λήψης αποφάσεων ακόμη και στο ανώτατο θεσμικό επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για πρώτη φορά μάλιστα οργανώσεις όπως η Διεθνής Διαφάνεια στρέφουν τα πυρά τους και προς το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, το οποίο κατηγορούν ευθέως ότι συμμετέχει στο μηχανισμό συγκάλυψης της διαφθοράς αρνούμενο να συνεργαστεί με ανεξάρτητους παρατηρητές.
Όπως προέκυψε από τη σχετική συζήτηση των τελευταίων εβδομάδων, το ευρωκοινοβούλιο επιχειρεί το τελευταίο διάστημα να εξασφαλίσει ότι οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται από όργανα της ΕΕ και όχι από τρίτους παρατηρητές – στη λογική Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει και ο Γιάννης ελέγχει και το λογαριασμό. Ουσιαστικά οι Ευρωπαίοι κομισάριοι και το ευρωκοινοβούλιο επιθυμούν να ελέγχονται μόνο από όργανα όπως η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης, η οποία στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί ότι οργάνωσε την επιχείρηση συγκάλυψης τεράστιων σκανδάλων στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό. Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση του πρώην επιτρόπου Υγείας Τζον Ντάλι, ο οποίος φέρεται να μεσολάβησε σε υπόθεση δωροδοκίας ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ για λογαριασμό του λόμπι της καπνοβιομηχανίας. Την υπόθεση ανέλαβε τότε η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης, που κατηγορήθηκε ότι έκανε ότι περνούσε από ο χέρι της ώστε να μην υπάρξουν συνέπειες για τους υπεύθυνους αξιωματούχους της ΕΕ.
Όπως επισημαίνει στην έκθεσή της η Διεθνής Διαφάνεια, στον πυρήνα της διαφθοράς των οργάνων της ΕΕ βρίσκεται πλέον η λεγόμενη διαδικασία του τριαλόγου (trialogue – λογοπαίγνιο με το διάλογο στον οποίο συμμετέχουν τρία μέρη). Πρόκειται για τις άτυπες επαφές που έχουν, κεκλεισμένων των θυρών, εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, της Κομισιόν και του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στις οποίες προετοιμάζουν τη συζήτηση για όλες τις αποφάσεις της ΕΕ με το πρόσχημα ότι πρέπει αν εξοικονομήσουν χρόνο από τις επίσημες συνόδους. Στην πραγματικότητα ο «τριάλογος» έχει μετατραπεί στην βασική κερκόπορτα μέσω της οποίας τα λόμπι των μεγαλύτερων επιχειρήσεων ασκούν πιέσεις στους Ευρωπαίους αξιωματούχους σε κρίσιμα θέματα όπως ο έλεγχος των εκπομπών καυσαερίων ή η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με χρήματα των φορολογούμενων. Πρόκειται ουσιαστικά για εκείνα τα θέματα, που αν συζητούνταν ανοιχτά, όπως προβλέπουν οι κανονισμοί της ένωσης, θα προκαλούνταν πανευρωπαϊκή κατακραυγή.
Από την πλευρά της η οργάνωση Παρατηρητήριο της Ευρώπης των Πολυεθνικών (CEO) αποκάλυψε πρόσφατα ότι μόνο ο χρηματοπιστωτικός τομέας απασχολεί 1.700 λομπίστες οι οποίοι έχουν στη διάθεσή τους 120 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για να «εξαγοράσουν» τη συνείδηση της ΕΕ – δηλαδή τριάντα φορές περισσότερα χρήματα από τον προϋπολογισμό όλων των συνδικάτων, των ΜΚΟ και των ομάδων προστασίας καταναλωτών που ασχολούνται με τη λειτουργία της ΕΕ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σε κάθε υπάλληλο της ευρωπαϊκής ένωσης, που ασχολείται με ζητήματα τραπεζών, αντιστοιχούν τέσσερις εκπρόσωποι λόμπι οι οποίοι επιχειρούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις του, πάντα σε βάρος των Ευρωπαίων φορολογούμενων. Χωρίς αυτή τη συνεχή πίεση είναι αμφίβολο εάν οι τράπεζες θα είχαν καταφέρει να μετατρέψουν τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2007-2008 σε δημοσιονομική αναγκάζοντας όλες τις κυβερνήσεις της ΕΕ να «διασώσουν» τα τραπεζικά ιδρύματα στέλνοντας εκατομμύρια Ευρωπαίους πολίτες στη φτώχεια, την εξαθλίωση και πολλές φορές στο θάνατο.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως, όπως προκύπτει από τις έρευνες του CEO, δεν είναι οι έξωθεν πιέσεις που δέχονται οι υπάλληλοι και τα ανώτερα στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά η σταδιακή διάβρωση αυτών των μηχανισμών από το εσωτερικό. Σχεδόν οχτώ στους δέκα εμπειρογνώμονες, που προσλαμβάνονται από θεσμικά όργανα της ΕΕ για να προσφέρουν τις τεχνοκρατικές τους γνώσεις συνδέονται άμεσα με τον χρηματοπιστωτικό τομέα. Τις περισσότερες φορές δηλαδή είναι στελέχη τραπεζών τα οποία στην καλύτερη περίπτωση παίρνουν μια σύντομη άδεια άνευ αποδοχών και ύστερα επιστρέφουν στις θέσεις τους. Στο παρελθόν μέλη του CEO είχαν αναφερθεί ακόμη και σε στελέχη ελληνικών τραπεζών όπως η Εθνική και η Eurobank τα οποία βρέθηκαν σε θέσεις συμβούλων όχι μόνο στο πρωθυπουργικό γραφείο αλλά και στο περίφημο Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο IIF, το υπερ-λόμπι των τραπεζών το οποίο παρεμβαίνει άμεσα στους μηχανισμούς λήψης αποφάσεων της ΕΕ. Στο παρελθόν οι κάμερες είχαν συλλάβει αρκετές φορές τον επικεφαλής του IIF Τσαρλς Νταλάρα να εισέρχεται στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη σύνοδος υπουργών – και μάλιστα για θέματα που αφορούσαν την Ελλάδα.
Το πρόβλημα του ελέγχου της ΕΕ από τα λόμπι των μεγαλύτερων πολυεθνικών φαίνεται να έχει ξεπεράσει τα τελευταία χρόνια ακόμη και τις ΗΠΑ, όπου τουλάχιστον ο ρόλος των ομάδων άσκησης πίεσης είναι θεσμοθετημένος και θεωρητικά καταγράφεται από αρμόδιες υπηρεσίες. Το αποτέλεσμα είναι ότι σήμερα ζουν και εργάζονται στις Βρυξέλλες τουλάχιστον 15.000 «λομπίστες», οι οποίοι συναντώνται εν κρυπτό με Ευρωπαίους αξιωματούχους και καθορίζουν ακόμη και τις μικρότερες λεπτομέρειες της ευρωπαϊκής πολιτικής, χωρίς ποτέ κανένας να γνωρίζει τις συζητιέται πίσω από τις κλειστές πόρτες. Οι φήμες για χρηματισμό ευρωβουλευτών και άλλων αξιωματούχων είναι το καθημερινό θέμα συζήτησης στους διαδρόμους των Βρυξελλών χωρίς κανένας όμως να γνωρίζει ή να θέλει να μάθει το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από μερικά χρόνια η βρετανική εφημερίδα Sunday Times χρειάστηκε μόλις μερικές ημέρες για να ξεσκεπάσει μια τέτοια περίπτωση στέλνοντας δημοσιογράφους της να προσποιηθούν ότι προέρχονται από κάποιο λόμπι και θέλουν να εξαγοράσουν κάποιο ευρωβουλευτή. Μέσα σε λίγες ημέρες είχαν εντοπίσει το πρώτο τους θύμα στο πρόσωπο του Αυστριακού Ερνστ Στράσε, ο οποίος δέχθηκε μπροστά σε κρυφή κάμερα να λάβει 100.000 ευρώ σαν αμοιβή για να προωθήσει συγκεκριμένες τροπολογίες. Ο Στράσε καταδικάστηκε τον Ιανουάριο του 2013 σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης αφήνοντας όλους να αναρωτιούνται πόσοι δεκάδες οι εκατοντάδες άλλοι ευρωβουλευτές είναι ελεύθεροι απλώς επειδή δεν έτυχε να χτυπήσουν τη δική τους πόρτα οι δημοσιογράφοι των Sunday Times.
H κατάσταση αυτή, αν και με μεγάλη καθυστέρηση, αντικατοπτρίζεται πλέον και στην εικόνα που σχηματίζουν οι ευρωπαίοι πολίτες για την ΕΕ. Λίγους μήνες πριν από τις εκλογές η εμπιστοσύνη των πολιτών στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα έπεσε κάτω από το 30%, από το 57% που βρισκόταν την Άνοιξη του 2007, πριν ξεσπάσει δηλαδή η χρηματοπιστωτική κρίση.
Άρης Χατζηστεφάνου
ΕΠΙΚΑΙΡΑ Μαϊος 2014

πηγή http://info-war.gr

Η Ελλάδα κατέθεσε κατά του δημοσίου συμφέροντος και υπέρ της Ελληνικός Χρυσός!

Κι όμως! Χθες, 28 Ιανουαρίου, συζητήθηκε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προσφυγή της Ελλάδας με την οποία ζητά να ΜΗΝ επιστραφούν στο ελληνικό δημόσιο 15,34 εκατομμύρια ευρώ από την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός!
Για να το κάνω απολύτως λιανά, το ελληνικό δημόσιο υποστήριξε, ενώπιον του  Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, προσφυγή κατά του εαυτού του!
Και αυτό γιατί, πέρα από κάθε λογική, ζήτησε να ακυρωθεί η απόφαση της Κομισιόν με την οποία διατάσσει να επιστραφεί από την Ελληνικός Χρυσός στο ελληνικό δημόσιο ποσό 15,34 εκατομμυρίων ευρώ, πλέον τόκων, που χορηγήθηκε ως παράνομη κρατική ενίσχυση.
Η προσφυγή που συζητήθηκε χθες και είχε κατατεθεί από την τότε κυβέρνηση το 2011 αμέσως μετά την απόφαση της Κομισιόν, αποτελεί ακόμα μια μαύρη σελίδα στην σκανδαλώδη ιστορία της πώλησης στις 12 Σεπτεμβρίου 2003  των Μεταλλείων Κασσάνδρας στην Ελληνικός Χρυσός έναντι ευτελούς ποσού όπως η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκρινε.
Η πώληση έγινε έναντι 11 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με την απόφαση της Κομισιόν:
-το ποσό ήτανχαμηλότερο από την πραγματική αγοραία αξία των μεταλλείων
-η πώληση έγινε χωρίς προηγούμενη εκτίμηση των στοιχείων ενεργητικού
-η πώληση έγινε χωρίς ανοιχτό διαγωνισμό
-η εταιρεία απαλλάχθηκε από την καταβολή οιουδήποτε φόρου.
Οι ελληνικές αρχές υποστήριξαν ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ότι  το μέτρο αποσκοπούσε στην εξεύρεση ιδιοκτήτη πρόθυμου να διατηρήσει σε λειτουργία τα μεταλλεία, ώστε να προστατευτούν η απασχόληση και το περιβάλλον (!) και στη δημιουργία κινήτρου για υποψήφιους αγοραστές διότι η αξία των Μεταλλείων ήταν αρνητική.
Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου αναμένεται το επόμενο διάστημα.

ΥΓ
Την ίδια ημέρα συζητήθηκε και η προσφυγή της Ελληνικός Χρυσός κατά της Κομισιόν που επίσης ζητά να ακυρωθεί η απόφαση και να μην επιστρέψει τα 15,34 εκατομμύρια στο ελληνικό δημόσιο. Η προσφυγή της εταιρείας ήταν αναμενόμενη. 

Του ελληνικού δημοσίου όμως;
πηγη http://www.topontiki.gr/article/94488/I-Ellada-katethese-kata-tou-dimosiou-sumferontos-kai-uper-tis-Ellinikos-Xrusos

Πρός αμετανόητους

Δύο ημέρες ανάσας, ελπίδας και προσμονής. Αν και κάποιοι  κάνουν ότι μπορούν για να με ρίξουν, δεν θα τα καταφέρουν. 
Υπάρχει αποφασιστικότητα, το βλέπουμε από τις πρώτες σίγουρες και σοβαρές κινήσεις και όσο και αν φωνάζει ο κ. Μπάμπης μας και κουνάει το δάχτυλο της οικονομικής καταστροφής που έρχεται, δεν με ρίχνει στα τάρταρα.

Πορτοσαλτάρανε εκεί στο σκάι και πριν ακόμα αναλάβει η νέα κυβέρνηση, πριν δουν τα πρώτα βήματα, προβάλλουν το φάντασμα της χρεοκοπίας. 
Ακούω τον κ. πορτοσάλτε να ανησυχεί για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που.... ανησυχούν για το αν θα πληρωθούν στο τέλος του μήνα. 

Ευγενικά συναισθήματα, δεν μπορώ να πω και η ανησυχία και η ευαισθησία του κ. Άρη μας, αλλά πολύ επιλεκτικά για έναν έγκυρο και έγκριτο δημοσιογράφο!
Δεν σας είδα να ανησυχείτε για τους άνεργους και ανασφάλιστους, ούτε σας άκουσα να ρωτάτε για τις αιτίες και τους υπεύθυνους, αντίθετα πολλές φορές σας άκουσα να....τα χώνετε στους απολυμένους!

Αφήστε  μας να ελπίζουμε, να ανασάνουμε , δώσε χρόνο στην νέα κυβέρνηση, κάντε ένα διάλειμμα καλό θα σας κάνει, χαμογελάστε, πάρτε ανάσα, μην πυροβολείτε τους Έλληνες, χρόνο και βήμα για να τρομοκρατείτε το λαό έχετε, δεν χάθηκε ο κόσμος αν περιμένετε λίγο!

Πιστέψτε με, καλό θα σας κάνει ένας απολογισμός, μια αυτοκριτική, μια άλλη ματιά στα γεγονότα, εκτός αν πιέζεστε, τότε τι να πω μην σας πιέζουμε και εμείς οι ονειροπόλοι!!!!

ΕΧΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ




Πρωθυπουργός
Αλέξης Τσίπρας

Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Γιάννης Δραγασάκης
Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης...

υπουργός Νίκος Βούτσης
αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας Πολίτη Γιάννης Πανούσης
αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γ. Κατρούγκαλος
αναπληρωτής υπουργός Μακεδονίας Θράκης Κόλλια - Τσαρουχά
αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου

Υπουργείο Εξωτερικών
υπουργός Νίκος Κοτζιάς
αναπληρωτής υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος
αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Νίκος Χουντής
Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού
υπουργός Γ. Σταθάκης
αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Θοδωρής Δρίτσας
αναπληρωτής υπουργός Τουρισμού Κουντουρά Ελένη
αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρ. Σπρίντζης

Υπουργείο Οικονομικών
υπουργός Γιάνης Βαρουφάκης
αναπληρωτής υπουργός Νάντια Βαλαβάνη
αναπληρωτής υπουργός για τα έσοδα Δ. Μαρδάς
Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας
υπουργός Παναγιώτης Λαφαζάνης
αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης
αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου
υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Πάνος Σγουρίδης
Υπουργείο Εργασίας
υπουργός Πάνος Σκουρλέτης
αναπληρωτής υπουργός Ράνια Αντωνοπούλου
Αναπληρωτής υπουργός Θεανώ Φωτίου
Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων
υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς
αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης
αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης
υφυπουργός Ερευνας και καινοτομίας Κώστας Φωτάκης
Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής
Υπουργείο Υγείας
υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής
αναπληρωτής υπουργός Ανδρέας Ξανθός
αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης

Υπουργείο Εθνικής Αμυνας
υπουργός Παναγιώτης Καμμένος
αναπληρωτής υπουργός Κώστας Ησυχος
υφυπουργός Νίκος Τόσκας

Υπουργός Επικρατείας για το συντονισμό κυβερνητικού έργου
 Αλέκος Φλαμπουράρης

Υπουργείο Δικαιοσύνης

υπουργός Νίκος Παρασκευόπουλος

Υπουργός Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς
υπουργός Παναγιώτης Νικολούδης

Υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς
Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ

Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου

υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης

Στις 17:00 της Τρίτης θα γίνει η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα παρεβρίσκεται στην ορκωμοσία ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.
Από το ΒΗΜΑ

Στο 8,53% η τελική διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ.

M
ε καταμετρημένο το 99,80% της Επικράτειας το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα προηγείται με 36,34%, με τη Ν.Δ. να ακολουθεί με 27,81% και τη μεταξύ τους διαφορά στο 8,53%.
Με τα ποσοστά αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει 149 έδρες και η Νέα Δημοκρατία 76.
Τρίτο Κόμμα η «Χρυσή Αυγή» (6,28%), με Το Ποτάμι να ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής (6,05%).
Εκτός Βουλής το «Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών» με ποσοστό 2,46%.
Αναλυτικά, τα ποσοστά και οι έδρες έχουν ως εξής (99,80%): ...
♦ ΣΥΡΙΖΑ: 36,34% (149 έδρες)
♦ Ν.Δ.: 27,81% (76 έδρες)
♦ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 6,28% (17 έδρες)
♦ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ: 6,05% (17 έδρες)
♦ ΚΚΕ: 5,47% (15 έδρες)
♦ ΑΝ.ΕΛΛ.: 4,75% (13 έδρες)
ΠΑΣΟΚ: 4,68% (13 έδρες)
ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ.: 2,46%
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ: 1,79%
ΤΕΛΕΙΑ: 1,77%
ΛΑΟΣ: 1,03%
♦ ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 0,64%
♦ ΠΡΑΣΙΝΟΙ - ΔΗΜΑΡ: 0,49%
Ποιοι εκλέγονται βουλευτές Επικρατείας
Πέντε βουλευτές επικρατείας εκλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ, τέσσερις η Ν.Δ. και από έναν βουλευτή η Χρυσή Αυγή, το Ποτάμι και το ΚΚΕ. Δεν εκλέγουν βουλευτές Επικρατείας το ΠΑΣΟΚ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει, κατά σειρά, τους Κωνσταντίνο Τσουκαλά, Ουρανία Αντωνοπούλου, Πάνο Σκουρλέτη, Αγλαΐα Κυρίτση, και Νίκο Τόσκα.
Η Ν.Δ. εκλέγει τους Θεόδωρο Φορτσάκη, Δημήτρη Σταμάτη, Νίκη Κεραμέως και Βασίλη Οικονόμου.
Η Χρυσή Αυγή τον Χρήστο Παπά, Το Ποτάμι τον Παναγιώτη Καρκατσούλη και το ΚΚΕ την Αλέκα Παπαρήγα.

Μετανοείτε!!!!

Έλληνες (άντε και Ελληνίδες) ο σωτήρας σας συγχωρεί και σας περιμένει με ανοιχτές αγκάλες....
Για περάστε αμαρτωλά, απολωλότα πρόβατα!!!!
Πηγή:http://luben.tv/web/www/48723/

Μας έφυγε το καφάσι!!!!

Τολμήστε γιατί χανόμαστε ή Θεέ μου μεγαλοδύναμε τι αμαρτίες πληρώνουμςε πιά, ή ότι του φανεί του λολοστεφανή, Διαλλλιέξτε!!!Δείτε το βίντεο, χωρίς λόγια από μας......
πηγή:http://luben.tv/politix/48834/

Ξύπνησαν οι σκλάβοι αντωνάκηηηηη.....


Πολύ χαίρομαι που τις τελευταίες ημέρες η νουδούλα αλλά και το πασοκάκι γελοιοποιούνται, ξευτελίζονται, μαλλιοτραβιούνται οι συνέταιροι για το ποιος θα πάρει ένα-δυο ψηφαλάκια παραπάνω!

Δεν τους βγαίνουν τα κουκιά, δεν πέρασε η τρομοκρατία, ξύπνησαν οι σκλάβοι αντωνάκηηηηη και σε βλέπω Δελαπατρίδη μέχρι την Κυριακή!
Τώρα που το σκέφτομαι δεν είναι κακή ιδέα, ρίξε μια τρέλα, το ακαταλόγιστο βοήθησε άλλους κι άλλους!

Ικέτες ψήφων, δουλάκια της εξουσίας, που με σύνθημα την αλήθεια λένε τα μεγαλύτερα ψέματα.
Εμείς δεν ντρεπόμαστε καθόλου-λογικό χάθηκε η τσίπα και το φιλότιμο- ξεφωνίζει ο ΓΑΠ και τον χειροκροτούν, το ΠΑΣΟΚ έκανε το καθήκον του λέει ο Μπένυ και ανατριχιάζω!!
Εδώ ο καλός ο ρυθμιστής, Ποταμίσιοι χρυσαυγίτες θα μας ρυθμίσουν, εμας και το πολίτευμα, κάτσε καλά λέω!!

Κυκλοφορούν κάτι δημοσιεύματα για στεγνά ΑΤΜ από αύριο, ε και; 
Ποιος άνεργος- και είναι πολλοί 2500000 ανέργους έφτιαξε η κυβέρνηση αντωνομπένυ-άστεγος, άπορος φτωχός Έλληνας θα πάει στα ΑΤΜ. από Πέμπτη μέχρι Κυριακή και για ποιους λογαριασμούς μιλάνε; 
Άσε που εμείς θα πάμε από Δευτέρα, έτσι για να στην σπάσουμε! 
Αλήθεια οι μηδενικοί λογαριασμοί  δίνουν ευρουλάκια αντωνάκη; Μάλλον όχι , πάλι πατάτα πάς να κάνεις,με τους δικούς σου θα τα βάλεις  σύνελθε καλό μου, δεν σου βγαίνει, άστη τη ριμάδα την καρέκλα, ξεκόλλα, πως αλλιώς να το πω για να καταλάβεις!!

Η τρομοκρατία δεν πέρασε και δεν θα περάσει, η προσπάθεια έπεσε στο κενό, οι θυσίες τις οποίες μας υπέβαλαν και πολύ μας σκέφτονται για αυτό-τις ιδέες και τα μέτρα έπαιρναν οι σαμαρομπένυδες αλλά δεν είδα καμιά θυσία από τους ίδιους, αυτές είναι στη δική πλάτη-ναι τελικά έπιασαν τόπο.

Μας έστειλαν στον πάτο του βαρελιού και τελικά ξυπνήσαμε. Λίγο πριν αφήσουμε την τελευταία μας πνοή είπαμε αι σιχτιρ αντωνάκη, ξυπνήσανε οι σκλάβοι και ποιος τους κρατάει!!
Λίγες ημέρες υπομονή, λίγο ακόμα  θα σηκωθούμε λίγο ψηλότερα, γιατί τούτος ο τόπος είναι δικός μας!!!

Μουσική ανασκόπηση .........

Ιστορική μουσική αναδρομή, στο τμόνι της Ελλάδας ανεβοκατεβαίνει δεξιά, κεντροδεξια, χούντα, δεξια και πασοκ.Να δεις τι σούχω για μετά......
Καλή εβδομάδα, με το βλέμμα στο μέλλον, στην ελπίδα που έρχεται, στο αναγκαίο καλό, για να τελειώσουν τα ψέματα!!!!

Τρίτο κόμμα!!!

Μια εβδομάδα πριν τις εκλογές με τις δημοσκοπήσεις να δίνουν προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν να μπαίνουν στο τραπέζι οι κόκκινες γραμμές! Αχ αυτές οι κόκκινες γραμμές, κάθε φορά όλοι βάζουν πέντε-έξι, έτσι για να υπάρχουν!Δίνουν ένα άλλο νόημα στη ζωή τους-μας, δείχνουν πρόγραμμα,  σταθερότητα πολιτικών σκέψεων, όραμα! Και επειδή το έργο το έχουμε ξαναδεί, αναρωτιέμαι  Αυτές τις κόκκινες γραμμές ποιός θα πηδήξει ΠΑΛΙ;

Τούτες οι εκλογές, είναι διαφορετικές, έχουν ένα ήθος, μία ποιότητα, έχουν πολιτικό λόγο και επιχειρήματα, έναν ευρωπαϊκό αέρα βρε παιδί μου διότι όπως και να το κάνουμε οι Ευρωπαίοι είναι άλλο πράγμα!

Μάθαμε πως ο Σαμαράς, ένας ηγέτης ευρωπαϊκών προδιαγραφών μας λύνει τα προβλήματα αργά και σταθερά, δεν φταίει ο έρμος για όσα συμβαίνουν ούτε για όσα πρόκειται να συμβούν-αυτός εντολές ευρωπαϊκές εκτελεί-ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει, Τα ΠΑΣΟΚ μάτωσαν, αλλά δεν λύγισαν, συγκυβέρνησαν διαφωνώντας και διαφωνούσαν κυβερνώντας, αλλά για μας το έκαναν, όχι για τα οφίτσια!

Μάθαμε πως μπορείς να κάνεις το άσπρο-μαύρο, την ήττα-νίκη, τη Δημοκρατία μπάχαλο, το Σύνταγμα πλατεία και προχωράμε προς τις κάλπες φωνάζοντας

Ζήτω η τρέλλλλλλλαααα!!!!

Και το μεγάλο ερώτημα είναι ποιός θα είναι στην τρίτη θέση; Εδώ σας θέλω, για την τρίτη θέση σφάζονται πολλά  παλικάρια, και τι παλικάρια!
Παλικάρι νούμερο ένα, ο μέγας, ο ανεπανάληπτος, ο προφυλακισμένος αρχηγός της- κατά την δικαιοσύνη-εγκληματικής οργάνωσης, ονόματα δεν λέμε και αναρωτιέμαι ποιοί Ελληνες δηλώνουν πως θα ψηφίσουν ένα κόμμα που πίσω του σέρνει τέτοιο κατηγορητήριο; Ποιός Ελληνας θα δώσει ξανά βήμα και εξουσία σε στρατόκαυλους, φασίστες, ψευτοπατριώτες, ψευτόμαγκες;

Παλικάρι νούμερο δύο, ΓΑΠ, ο Ελληνοκτόνος! Μα υπάρχουν σοβαροί άνθρωποι που θα ψηφίσουν τον ποδηλάτη, κωπηλάτη, δρομέα, γιωργάκη που παρέδωσε την Ελλάδα στο ΔΝΤ πλαστογραφώντας στοιχεία; Ελα ντε υπάρχουν; Άβυσσος η ψυχή του ψηφοφόρου!

Παλικάρι νούμερο τρία Μπένυ και προσπαθεί να μείνει για να γλυτώσει το τομάρι του, αυτός που μάτωσε για χάρη μας, που εκτός από το πασοκ(δικό του είναι ότι θέλει το κάνει) διέλυσε και την Ελληνική οικονομία, τα νοικοκυριά, την υγεία, την παιδεία και ότι βρέθηκε στο δρόμο του.

Παλικάρι νούμερο τέσσερα ο ποτάμης, αυτός καλέ του μεγάλου καναλιού, που είδε φως και μπήκε στον πολιτικό στίβο για να μπορούν τα αφεντικά του να κυβερνούν. Αυτόν τον μεγάλο πρωταγωνιστή , που ψαρεύει στο θολό πολιτικό ποτάμι και ότι βγάλει! 
Και το ποτάμι ήταν θολό, θολό και ανταριασμέεεενο!!!!!    
και είμαστε εμείς αυτοί που καθορίζουμε το τρίτο κόμμα, και υπάρχουν πολιτικά κόμματα που μπορούν να ανταπεξέλθουν στο ρόλο τους.
Αυτά που τα πέτρινα χρόνια δεν έκαναν πίσω για μια θεσούλα, μια καρεκλίτσα, ένα υπουργειάκι. 

Μεγάλα παιδιά είστε με μνήμη και κρίση, να πάτε στις κάλπες με το μυαλό στο μέλλον αλλά να θυμάστε τα βασικά, ποιός έκανε τι, πόσοι άνεργοι υπάρχουν και γιατί, ποιός κυβερνούσε τούτη τη χώρα, ποιός μας πτώχευσε δις -και μην σκεφτείτε τον Τρικούπη αυτός το είπε ξεκάθαρα-,ποιός διέλυσε το ΕΣΥ, ποιός οδήγησε στην αυτοκτονία τους Ελληνες.

Σε αυτές τις εκλογές απαγορεύεται η λήθη, οι κοψοχέρηδες και πευτοσυννεφάκηδες, η άγνοια, το προσωπικό βόλεμα. 

Σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε για την ελπίδα που έρχεται, για το αναγκαίο καλό,για να τελειώσουν τα ψέμματα!!!


Πως τυπώνουν λεφτά οι περιφερειακές κεντρικές τράπεζες

Πως τυπώνουν λεφτά οι περιφερειακές κεντρικές τράπεζες

33_3_3
Του Γιώργου Καισάριου
Τρίτη, 23 Δεκέμβριος 2014 - 07:41 
Θα ήθελα να συνεχίσω λίγο το χτεσινό θέμα. Κατ΄ αρχάς να εξηγήσουμε τι είναι και τι κάνει η κεντρική τράπεζα, διότι νομίζω ότι δεν είναι γνωστό πως η κεντρική τράπεζα τυπώνει χρήμα και γιατί.
Η κεντρική τράπεζα, εκτός από το λίγο αρχικό κεφάλαιο, δεν έχει χρήμα. Το όποιο χρήμα εκδίδει, το εκδίδει βάσει ενεχύρου. Για παράδειγμα, σε περιόδους κρίσης  χρηματοπιστωτικά ιδρύματα μπορούν...
να δώσουν κάποιο ενέχυρο στην κεντρική τράπεζα (discount window) και να πάρουν ρευστότητα.
Αυτή τη ρευστότητα όμως η κεντρική τράπεζα δεν την έχει. Την τυπώνει (εκδίδει) αν θέλετε επιτόπου, πιστώνοντας τους λογαριασμούς στην κεντρική τράπεζα, των ιδρυμάτων που ζήτησαν αυτή τη ρευστότητα. Υπό αυτή την έννοια, η κεντρική τράπεζα τυπώνει χρήμα.
Ναι, οι περιφερειακές τράπεζες μπορούν να τυπώσουν χρήμα υπό την πιο πάνω ερμηνεία. Το ανακαλύψαμε οι περισσότεροι από εμάς το 2010, όταν η κεντρική τράπεζα της Ιρλανδίας τύπωσε ξεχωριστά από το ευρωσύστημα περίπου 80 δισ. ευρώ (αν θυμάμαι καλά). Αργότερα η ΤτΕ τύπωσε περίπου 110 δισ. ευρώ με τον ίδιο τρόπο. Έκανε χρήση αυτό που λέμε συναλλαγές ELA.
Οι συναλλαγές ELA κυριολεκτικά είναι λεφτά που τυπώνει η περιφερειακή κεντρική τράπεζα και δεν συμπεριλαμβάνονται στο ενεργητικό της ΕΚΤ. Οι συναλλαγές αυτές θεωρητικά έχουν μεγάλο ρίσκο και για αυτό τον λόγο δεν αποτελούν μέρος του ενεργητικού της ΕΚΤ.
Οι συναλλαγές αυτές επιτρέπονται με βάση την παράγραφο 14.4 της συνθήκης της ΕΚΤ, που ουσιαστικά αφήνει πολλά περιθώρια για τις περιφερειακές κεντρικές τράπεζες να κάνουν νομισματικές πράξεις, πιο δημιουργικές και από την ΕΚΤ την ίδια.
14.4. National central banks may perform functions other than those specified in this Statute unless the Governing Council finds, by a majority of two thirds of the votes cast, that these interfere with the objectives and tasks of the ESCB. Such functions shall be performed on the responsibility and liability of national central banks and shall not be regarded as being part of the functions of the ESCB.
μετάφραση:
14.4. Οι εθνικές περιφερειακές κεντρικές τράπεζες μπορούν να εκτελέσουν και λειτουργίες άλλες από εκείνες που καθορίζονται στο καταστατικό αυτό, εκτός αν, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφανθεί, με πλειοψηφία των δύο τρίτων, ότι αυτές (οι λειτουργίες) προσκρούουν στους στόχους και τα καθήκοντα του ESCB. Τέτοιες λειτουργίες εκτελούνται με την ευθύνη των εθνικών κεντρικών τραπεζών και δεν θεωρούνται ότι αποτελούν μέρος των λειτουργιών του ESCB.
Και όπως λέει η παράγραφος 14.4, όταν η περιφερειακή κεντρική τράπεζα κάνει τέτοιες συναλλαγές, αναλαμβάνει την ευθύνη η ίδια και οι πράξεις αυτές δεν θεωρούνται πράξεις της ΕΚΤ. Με λίγα λόγια, δεν αποτελούν μέρος του ισολογισμού της ΕΚΤ. Που σημαίνει ότι την ρευστότητα την προσφέρει η περιφερειακή κεντρική τράπεζα άρα ναι, μπορεί να τυπώσει χρήμα.
Τώρα, αν υποθέσουμε ότι η ΕΚΤ θα αφήσει τις κεντρικές τράπεζες να κάνουν κάποιου είδους QE, σημαίνει ότι οι περιφερειακές τράπεζες θα δώσουν αυτή τη ρευστότητα και όχι η ΕΚΤ. Το γεγονός ότι το ρίσκο θα το αναλάβουν οι περιφερικές τράπεζες (το ρίσκο της χασούρας δηλαδή mark-to- market), σημαίνει κυριολεκτικά ότι οι συναλλαγές αυτές δεν θα διαφέρουν και πολύ από συναλλαγές ELA.
Η διαφορά είναι ότι θα μπορεί η περιφερειακή τράπεζα να αγοράσει στοιχεία ενεργητικού ή πάσης φύσεως assets και αυτή η ρευστότητα να μείνει μόνιμη στην αγορά, χωρίς να υπάρχει η πίεση να αντιστραφεί στο μέλλον.
Σημειώστε ότι δεν είναι σαφές τι μπορεί να κάνουν και δεν μπορούν να κάνουν οι περιφερειακές κεντρικές τράπεζες αλλά και η ΕΚΤ η ίδια. Όλα αυτά αποφασίζονται αναλόγως τις ανάγκες και τις περιστάσεις.
Σημειώστε όμως ότι αν τελικά γίνουν όπως περιέγραψα πιο πάνω, τότε θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί η κεντρική τράπεζα τόσο για την αποπληρωμή του Ελληνικού χρέους (προς τον οποιονδήποτε το οφείλουμε) αλλά και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αυτή η μέθοδος για να χρηματοδοτεί και τον κρατικό προϋπολογισμό αν χρειαστεί (αυτό έτσι και αλλιώς έχει ήδη γίνει, όταν η ΤτΕ τύπωσε 4 δισ. ευρώ πριν 2 χρόνια για να βρει λεφτά το υπουργείο οικονομικών).
Πιστέψτε το ή όχι, όλα αυτά που περιγράφω τα κάνει η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας τώρα και πολλά χρόνια και σε μικρότερο βαθμό η ίδια η Fed.
Τέλος, σημειώστε ότι όλα αυτά δεν αποτελούν λύση για τις διαρθρωτικές αλλαγές που δεν έχουν γίνει. Αποτελούν όμως ένα κομμάτι της λύσης για την υπερχρέωση της Ευρώπης και ένας τρόπος να μπορεί να λειτουργεί το σύστημα, μέχρι να δούμε τι θα κάνουμε με το πρόβλημα του χρέους πανευρωπαϊκά.
Προσωπικά προτιμώ τις διαγραφές, αλλά μάλλον η Ευρώπη δεν είναι έτοιμη ακόμα να μπορεί να αντιγράψει τους Αμερικανούς σε αυτό το θέμα.
George.kesarios@capital.gr
Από capital

Πες το στον πατέρα σου, ευλογημένο!!!!

Βαθιά συγκινημένη με έναν κόμπο στο λαιμό να με πνίγει,δεν είναι ο φόβος της πτώχευσης, είναι αυτός ο λυγμός στη φωνή του Αντωνάκη, όταν κοιτώντας στα μάτια τους νέους της Ελλάδας, τους λέει την αλήθεια, με ύφος προπονητή που οραματίζεται το μέλλον της ομάδας, αλλά του λείπει το χρήμα για την πραγματοποίηση της μεγάλης ιδέας, και δεν κουνά το δάχτυλο, αλλά με στοργή και προδερμ, προτρέπει: πες το στον πατέρα σου ευλογημένο, να βάλει το χέρι στην τσέπη-ψήφο , να έχει και ο προπονητής το μισθό του για μια τετραετία. 
Είναι βαριά η ανεργία αδέρφια και πιο βαριά η μοναξιά του αποτυχημένου μάνατζερ, όσο για την αλήθεια, όπως και να το δείς δεν είναι ποτέ μία....

Υπάρχει η αλήθεια η δική του και η δική μας. 
Η αλήθεια η δική του είναι πως ο ΕΝΦΙΑ είναι νόμος  δικαιότατος του κράτους, οι διαδικασίες..επιβολής υπήρξαν άριστες και δημοκρατικές, το ποσόν ενφια ήταν τσιμπημένο και γιαυτό θα το ξαναδεί.
Η δική μας η αλήθεια είναι πως ο ΕΝΦΙΑ είναι άλλος ένας φόρος μεγάλος και άδικος, που μας έσφιξε τη θηλιά ακόμα περισσότερο και οι αναπνοές μας έγιναν ρόγχος θανάτου.

Η δική του η αλήθεια είναι πως θα ξαναδεί το θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας... εγγυάται μάλιστα πως υπό την δική του κυβέρνηση καμία τράπεζα δεν θα μας πάρει τα σπίτια.
Η δική μας η αλήθεια είναι πως βγαίνουν στο σφυρί τα σπίτια μας από εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και τράπεζες και μάλιστα για μικρές οφειλές. Κάτι εκατομμύρια οφειλές μεγαλοκαρχαριών παραμένουν στο απυρόβλητο.

Η δική του αλήθεια είναι πως η ανάπτυξη καραδοκεί στη γωνία να μας χτυπήσει την πόρτα.
Η δική μας αλήθεια είναι ότι η ανεργία στέκει στο 27%, κυρία στο ύψος των πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης, οι ανασφάλιστοι, οι νεοάστεγοι, οι νεόπτωχοι, αυξάνονται και πληθύνονται....οι διαθέσιμοι προς απόλυση είναι κάποιες χιλιάδες, κάθε μέρα τα σπίτια με κομμένο ρεύμα γίνονται περισσότερα, τα παιδιά εξακολουθούν να λιποθυμούν από πείνα, τα νοσοκομεία δεν έχουν αναλώσιμα και οι διοικήσεις δεν δίνουν πράσινο φως για περίθαλψη ανασφάλιστων, τα φάρμακα ακριβαίνουν, οι μισθοί και οι συντάξεις πήραν τον κατήφορο στην άκρη στο ποτάμι και ατενίζουν την άνοδο του τιμάριθμου προς την κορυφή του Έβερεστ και βάλε!

Η δική του αλήθεια είναι πως ότι έκανε το έκανε για να σταματήσει τον εθνικό κατήφορο, να σώσει τούτη την ευλογημένη χώρα από τους διεφθαρμένους, ακαμάτηδες, αφερέγγυους γηγενείς, να σταματήσει την πτώση στον γκρεμό, να δώσει στο λαό δωρεάν γουάι-φάι.
Η δική μας αλήθεια είναι ότι μας  την έδωσε τη σπρωξιά στο γκρεμό, οι διεφθαρμένοι εξακολουθούν να παίζουν μπάλα στο γήπεδο της πολιτικής, απλά αλλάζουν ομάδα, και ζητούν την ψήφο μας τάζοντας λαγούς με πετραχήλια,οι ακαμάτηδες βρίσκονται καλά βολεμένοι δίπλα στους καρεκλοκένταυρους, οι αφερέγγυοι μεγαλοαστοί χρωστούν τα περισσότερα και κανείς δεν αγγίζει τις οφσορ τους, όσο για το γουάι-φάι, πρόλαβε η κοσμοτέ και δεν είναι σωστό να τα βάλλει με την εταιρεία πρωθυπουργός άνθρωπος!!!!

Τα κοράκια της ζωής μας............

Από την προκήρυξη των εκλογών μέχρι και αυτή την ώρα, οι κοπτόμενοι για την ψήφο μας-βλέπε βουλευτική έδρα, δηλαδή 5500 το μήνα τη στιγμή που ο λαός πεθαίνει από το κρύο και όχι μόνο-μελλοντικοί εθνοσωτήρες έχουν αλλάξει πολιτικό χώρο με ταχύτητα του φωτός, τόσες φορές που έχασα το λογαριασμό.

Της κωλοτούμπας το ανάγνωσμα, μου έπεσε βαρύ, έχασα τα αυγά και τα πασχάλια και αποφάσισα να μην ασχοληθώ ονομαστικά. 
Έτσι και αλλιώς η μακριά λίστα των μεταγραφών κυκλοφορεί και οπλοφορεί εναντίον της νοημοσύνης μας, της μνήμης μας, της αντοχής, της ανοχής και ενοχής μας.

Γινόμαστε συνένοχοι στο φόνο των παιδιών μας, που τάχα μου και καλά για το καλό τους, ψηφίζουμε παλιές πολιτικές καραβάνες με νέα μάσκα, λες και αυτή θα αλλάξει την πορεία τους και τα πεπραγμένα τους στην πολιτική σκηνή.

Βλέπω με θλίψη Έλληνες να χειροκροτούν τον Γιωργάκη, τον άνθρωπο που έβριζε, λοιδορούσε διαπόμπευε το λαό, πλαστογράφησε στοιχεία για να σύρει τη χώρα στο ΔΝΤ, έσκαψε τον ομαδικό τάφο των Ελλήνων. 

Χειροκροτούν τον Σαμαρά, τον γιεςμαν, αυτόν που έκλεισε νοσοκομεία, σχολεία, έφερε τις συντάξεις στα κατώτερα επίπεδα και υποσχέθηκε στους τροικανούς και άλλες μειώσεις, αυτόν που κατάφερε να φτάσει την ανεργία στο 27% , οδήγησε με τις επιλογές του στην αυτοκτονία πάνω από 5000 συνανθρώπους μας, αυτόν που απολύτως δημοκρατικά έριξε μαύρο στην κρατική τηλεόραση, αυτόν που χαρίζει τα σπίτια μας στις τράπεζες ελευθερώνοντας τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας.

Χειροκροτούν τον Βενιζέλο που έβαλε πλάτη για να γίνουν όλα τα παραπάνω, τον δημιουργό του νόμου περί ευθύνης υπουργών που του επιτρέπει να μην λογοδοτήσει για τα εξοπλιστικά, τη λίστα λαγκάρντ, ζίμενς, μιζενς και το κακό συναπάντημα.

Όχι, δεν με τρομοκρατεί πλέον ο Αντωνάκης, ούτε οι κορώνες του Αδώνιδος για άδειες τράπεζες και πτώχευση.Έτσι κι αλλιώς δεν έχω κάτι να χάσω, φρόντισαν οι τρεις καμπαλέρος να μου τα πάρουν όλα.

Δεν με τρομοκρατεί η έξοδος από την ευρωζώνη, και μέσα που είμαστε κουπί τραβάγαμε, το χρήμα έρεε προς άλλη κατεύθυνση, εκεί που συναντιόνται οι έχοντες και κατέχοντες.

Με τρομάζουν οι χειροκροτητές, κλακαδόροι κομματάρχες, οι βολεμένοι, οι παντός καιρού και κομματικού χρώματος, που καταφέρνουν και επιπλέουν σαν τους φελλούς ή τα σκατά αν προτιμάτε.

Με τρομάζουν οι ραγιάδες της καρέκλας, της εξουσίας, του προσωπικού συμφέροντος, που πέφτουν από τα σύννεφα κάθε φορά που σκάει νέο σκάνδαλο, που μετά από κάθε ψηφοφορία κόβουν τα χέρια τους και ορκίζονται πως δεν θα ξαναψηφίσουν.

Με τρομάζουν αυτοί που θα ψηφίσουν την Άντζελα, που έκανε δεξιά κωλοτούμπα-μη χάσει το βουλευτιλίκι- αυτοί που θα ψηφίσουν Τσατσόπουλο, Ποδηματά, Λυκούδη, που τους πήρε το ποτάμι για να γίνουν ρυθμιστές της πολιτικής σταθερότητας(!).

Με τρομάζουν αυτοί που θα ψηφίσουν σαμαροβενιζελοπαπανδρέου για να βολευτούν σε καμιά δουλίτσα, να πάρουν κάνα ψιχουλάκι από τα εκατομμύρια που διακινούνται πάνω και κάτω από το τραπέζι.

Με τρομάζουν οι πελάτες των πολιτικών, που χρόνια τώρα καθορίζουν το δικό μου μέλλον και το μέλλον των παιδιών, που δεν τα αφήνουν να ζήσουν τη ζωή που τους πρέπει.

Με τρομάζουν τα κοράκια που κυκλοφορούν γύρω μας, έτοιμα να αρπάξουν την ευκαιρία να βολευτούν, να πορευτούν πάνω στα πτώματα για  να πετύχουν, αυτοί που για να μην βρεθούν "στην απέξω" αλυσοδένουν το μέλλον, την προοπτική, την αξιοπρέπεια.

 
 

Τα ΜΜΕ συγκαλύπτουν το έγκλημα της κυβέρνησης και του εφοπλιστικού κεφαλαίου

Του ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΦΕΙΡΗ

(8 σημεία που ποτέ δε θα ακούσετε στο MEGA και μπορούν να στείλουν τον κ. Μπάμπη στο λυσσιατρείο).
5 μέρες μετά το «ατύχημα» στο «Norman Atlantic», κι ενώ κανείς δε ξέρει ακόμη πόσοι ήταν οι επιβαίνοντες, πόσοι είναι οι αγνοούμενοι, πόσοι είναι οι νεκροί, οι έγκριτοι δημοσιογράφοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να συγκαλύψουν το έγκλημα, ένα έγκλημα που η αποκάλυψή του σε προεκλογική περίοδο θα σήμαινε την απόλυτη συντριβή των κυβερνητικών εταίρων.


Στον ίδιο ρόλο της συγκάλυψης, μαζί με τα ΜΜΕ, και ο ίδιος ο υπουργός Μ. Βαρβιτσιώτης, ο οποίος έδωσε αμέσως τη «γραμμή» ότι η τραγωδία στην Αδριατική είναι ένα «δυστύχημα», σαν να πρόκειται για τροχαίο σε επαρχιακή οδό.

Τι δεν θα ακούσετε ποτέ από τους παρακοιμώμενους των κυρίαρχων ΜΜΕ;

1. Το «Norman Atlantic» ήταν υπερφορτωμένο. Κουβάλαγε περισσότερα οχήματα από όσα επέτρεπε η άδειά του. 222 έναντι 195.

2. Το πλήρωμά του ήταν το μισό από όσο έπρεπε! 55 αντί για 90 ναυτικοί. Η μείωση των πληρωμάτων έχει αγγίξει σε διάστημα ενός έτους το 40%. Παράλληλα, επεκτείνεται η πρόσληψη ναυτικών ξένων εθνικοτήτων, καθώς με τον τρόπο αυτόν οι ναυτιλιακές εταιρείες υπάγονται στην εργατική και ασφαλιστική νομοθεσία της χώρας προέλευσης των εργαζομένων και δεν υποχρεούνται στην καταβολή ασφαλιστικών εισφορών στο ΝΑΤ. Τη δυνατότητα αυτή τούς παρέχει η σχετική νομοθεσία που έχει κοπεί στα μέτρα των συμφερόντων τους. Την κρίσιμη στιγμή οι ελάχιστοι ναυτικοί δεν μπορούσαν καν να συνεννοηθούν μεταξύ τους.

3. Από τις 4 το πρωί, ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς, μέχρι τις 10 π.μ. (τις πρώτες 6 κρίσιμες ώρες) που ήταν στην αποκλειστική ευθύνη των ελληνικών αρχών, το φλεγόμενο πλοίο και οι εκατοντάδες επιβάτες ήταν αφημένοι στο έλεος του Θεού. Η δήλωση του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος Θ. Αθανασίου, ότι «Οι εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν στα επιχειρησιακά μέσα να δράσουν» δείχνει όλο το μέγεθος των ευθυνών της πολιτείας, καθώς εκείνο το χρονικό διάστημα είχαν ήδη προσεγγίσει το πλοίο ιταλικά αλιευτικά.

4. Δεν έσπευσαν, από την πρώτη στιγμή, ούτε ρυμουλκά ανοιχτής θαλάσσης, με ευθύνη της ΑΝΕΚ, καθώς κάτι τέτοιο προϋποθέτει υψηλό κόστος και δαπάνη που βαραίνει την εταιρία.

5. Το πλοίο ήταν RoRo (φορτηγό) και μετασκευάστηκε σε RoRo Passenger, έγινε δηλαδή οχηματαγωγό επιβατηγό. Από ποιόν ελέγχθηκε η μετασκευή; Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι το ναυάγιο του «Ηράκλειον» στη Φαλκονέρα οφείλεται στα σοβαρά λάθη κατά τη μετατροπή του πλοίου από δεξαμενόπλοιο σε επιβατηγό-οχηματαγωγό, λάθη που είχαν υπονομεύσει την ευστάθεια και την ασφάλεια του ήδη καταπονημένου σκάφους και είχαν κοστίσει τη ζωή σε 273 επιβάτες.

6. Στις 19 του Δεκέμβρη οι λιμενικές αρχές είχαν επιθεωρήσει το πλοίο και είχαν σημειώσει αρκετές ελλείψεις. Και όμως το πλοίο ταξίδευε παρά το ότι είχαν γίνει παρατηρήσεις από το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Πάτρας ότι δεν υπήρχε σχέδιο διάσωσης ούτε και εξοπλισμός να αντιμετωπιστεί τυχόν πυρκαγιά. Ποιός έχει την ευθύνη για την απόφαση αυτή; Και γιατί ο υπουργός ναυτιλίας επιμένει ότι ο καράβι έφυγε από την Πάτρα ως πλήρως αξιόπλοο;

7. Ο καιρός ήταν άθλιος. 10 έως 11 μποφόρ. Γιατί επιτράπηκε να ταξιδέψει ένα πλοίο με τόσα προβλήματα ενώ είχε έγκαιρα εκδοθεί δελτίο καιρού;

8. Η χώρα διαθέτει συνολικά 12 super puma. Από αυτά μόνο 2 συμμετείχαν στη διάσωση , προερχόμενα από το ΒΔ Αιγαίο. Πού ήταν τα υπόλοιπα και σε ποια κατάσταση;

Οι 12 επιβεβαιωμένοι και οι 28 (μέχρι τώρα) αγνοούμενοι θα πρέπει να προστεθούν στην ατελείωτη λίστα των θυμάτων του εφοπλιστικού κεφαλαίου και της κυβερνητικής συνενοχής.

Μέσα σε μια πενταετία μόνο (1993-1998), 523 ναυτεργάτες είχαν θυσιαστεί στο βωμό του κέρδους, σε 31 συνολικά ναυτικά «δυστυχήματα» σε πλοία ελληνικών συμφερόντων, ελληνικής και ξένης σημαίας.

Ένα διαρκές έγκλημα που έχει τις ρίζες του στην επιδίωξη της μέγιστης κερδοφορίας και στον ανταγωνισμό μεταξύ των ακτοπλοϊκών εταιριών, ο οποίος πυροδοτήθηκε και από τον κανονισμό 3577/92 της Ε.Ε. για την «απελευθέρωση» των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και απειλεί ευθέως την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής με τα «οριακού αξιόπλοου» καράβια, που σήμερα είναι σε χειρότερη κατάσταση και από το «ΣΑΜΙΝΑ».

Το εφοπλιστικό κεφάλαιο δεν είναι απλά μια ομάδα πλοιοκτητών. Μέσω γιγαντιαίων επιχειρηματικών ομίλων ελέγχουν μεγάλο μέρος του τραπεζικού, του ενεργειακού και του mediaκού τομέα. Ελέγχουν την κεφαλαιακή ροή, την ενεργειακή επάρκεια και τους ιδεολογικούς μηχανισμούς της χώρας.

Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει προνομιακούς δεσμούς με τη νεοναζιστική οργάνωση της Χ.Α, η οποία έχει αξιοποιηθεί ήδη ως εκτελεστικός βραχίονας στη Ζώνη.

Η αριστερά οφείλει να μιλήσει για το έγκλημα. Και οφείλει να προετοιμάζεται. Γιατί σε μια κυβέρνηση της αριστεράς οι σωστικοί λέμβοι μπορεί και να μη λειτουργούν στην εντέλεια.

Παρασσκευή 2 Ιανουαρίου 2015

ΠΗΓΗ:

http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=19060:zafeiris-mme&catid=71:dr-kinitopoiisis&Itemid=278

Χρόνια Καλά,χαρούμενα και ευτυχισμένα!!!!

Καλή χρονιά, δημιουργική, ελπίζουμε χρονιά δικαιοσύνης και δημοκρατίας! 
Ο χρόνος ξεκινά με εκλογές! Είναι η δική μας στιγμή ευθύνης, με το νου στα έργα των προηγούμενων και το βλέμμα στο μέλλον των παιδιών.........

Twitter Facebook Favorites More