ΉΤΑΝ κάθε λέξη από το Σύνταγμα...............

Είμαστε κάθε λέξη από το Σύνταγμα αυτής της της χώρας, με αυτά τα λόγια έκλεισε μία από τις ομιλίες του στη Βουλή ο κουλ Αλέξης......Και συγκινήθηκε...και μαζί του ανατρίχιασαν και συγκινήθηκαν χιλιάδες λαού!Και μετά ήρθαν οι μέλισσες......ή μήπως  σφήγκες; και τα τσιμπήματα ήταν απανωτά....
Και διάολε πιο φαρμακερά από ποτέ, γιατί είναι τσιμπήματα αριστερά, δημοκρατικά, ριζοσπαστικά.

Εκβιαστήκαμε, υποκύψαμε σε μια συμφωνία πολύ άσχημη, με το πιστόλι στον κρόταφο. Ναι αλλά σε ποιόν κρόταφο! 
Στο δικό μας, όπως πάντα τα τελευταία δεν θυμάμαι πια πόσα χρόνια, στον κρόταφο δέκα εκατομμυρίων Ελλήνων, γιατί ο κρόταφος του κουλ Αλέξη είναι πολύτιμος! 
Αυτό το μυαλό γεννάει ιδέες, παράγει αριστερή πολιτική, πρήζεται  από την προσπάθεια να κάνει το πολύ κακό μνημόνιο καλό, αλλά ευτυχώς δεν σκάει. Γιατί αν σκάσει αλίμονο μας. Χιλιάδες αριστερές ιδέες θα ξεχυθούν στους δρόμους και όποιον πάρει ο χάρος.
Πολιτικό κεφάλαιο της σύγχρονης Ελλάδας, σου λέει, με πια πλευρά το έχετε ήδη καταλάβει μην το αναλύσουμε Κυριακάτικα.

Μετά από το μεγαλειώδες Οχι που έγινε Ναι.... τι θυμήθηκα τώρα; Τι σου είναι το μυαλό: Θυμήθηκα τα δύο χουντικά δημοψήφισμα που ψήφιζε ΟΧΙ ο έρμος ο λαός και η κάλπη γεννούσε ΝΑΙ.
Τελικά το ΟΧΙ έχει την εξήγηση που θέλουν οι ηγέτες, αριστεροί, δεξιοί, χουντικοί, το ερμηνεύουν κατά πως τους βολεύει.
Τι λέγαμε; Ναι δεν αξίζει να χαλάμε την Κυριακή μας για το μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο, ας το αφήσουμε στην άκρη-τόκους θα πάρουμε;-και ας σκεφτούμε το τσουνάμι που έρχεται.

Πλειστηριασμοί σπιτιών: για περάστε, κάτι θα υπάρχει μέσα στο σπίτι να ανοίγει κεφάλια. Όλοι έχουμε κάτι για τους κλέφτες και τούτοι εδώ είναι. Έκλεψαν την ελπίδα μας, το μέλλον μας, μπέρδεψαν το μυαλό μας και μιλούν για αξιοπρέπεια. Ε, η αξιοπρέπεια επιτάσσει να μην παραδοθούμε αμαχητί..

Διάσωση-ξανά- των τραπεζών. Φυσικά, πληρώνω και πληρώνω, ας μου διαγράψουν και μένα- όπως διέγραψαν τα δάνεια μεγαλοκαρχαριών- τα χρέη και μέσα. Ότι οι άλλοι και εμείς. Καλύτεροι είναι οι μεγαλοεπιχειρηματίες  από εμας;Αλήθεια πως λειτουργούν οι επιχειρήσεις ; Το χρήμα κάνει κύκλους θα μου πείτε, από την τσέπη του μπαμπά, στην τσέπη του γιου, αλλά ποτέ στις τσέπες των εργαζομένων, γιαυτό και αυγατένει!

Φοροεπιδρομή: Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος και κοπιάστε σπίτια μας. Αυτό το κάτι για τους κλέφτες υπάρχει τελικά!

Στην αρχή πίστευα πως είναι αδέξιοι, τελικά μας προέκυψαν δεξιοί! Δε βαριέσαι, θα περάσει και αυτό, διότι όσες προσπάθειες και αν έχουν κάνει τα τελευταία πολλά χρόνια,  δεν κατάφεραν να μας αποτελειώσουν. Είμαστε εφτάψυχοι και δεν τους χαρίζουμε καμία από τις ζωές μας.
Και πού¨σε πολιτικό κεφάλαιο, έχεις χρόνο ακόμα , πάρτο αλλιώς, προλαβαίνεις!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More