Οι άνθρωποι της «παλαβής Αριστεράς»


Οι άνθρωποι της «παλαβής Αριστεράς» όταν άλλοι άνθρωποι στον κόσμο αντιμετωπίζουν προβλήματα τρέχουν να βοηθήσουν.

Πάνε με παλιόβαρκες στη Γάζα, τρέχουν στη Βοσνία και την Ουκρανία, παίρνουν μέρος στις αγροτικές εργασίες στην Κούβα, βάζουν το χέρι βαθιά στην τσέπη για να χτιστεί ένα σχολείο στην Τσιάπας και στο Κομπάνι.

Οι άνθρωποι της «παλαβής αριστεράς» στέκονται δίπλα στους απολυμένους συναδέλφους τους, χάνουν το μηνιάτικο σε απεργίες, φτιάχνουν απεργιακά ταμεία, στον ελεύθερο χρόνο τους κάνουν μαθήματα στα κοινωνικά φροντιστήρια και γιατρεύουν συνανθρώπους τους στα αντίστοιχα ιατρεία.

Οι άνθρωποι της «παλαβής αριστεράς» στάθηκαν απέναντι στους μαχαιροβγάλτες ναζί, φώναξαν για την επίθεση στη Γιουγκοσλαβία και το Ιράκ, έβαλαν το μετανάστη στο σωματείο και τον υποδέχτηκαν σαν άνθρωπο.

Οι άνθρωποι αυτής της «παλαβής αριστεράς» αντιστάθηκαν στο καθεστώς έκτακτης ανάγκης που επιβλήθηκε τα τελευταία χρόνια στη χώρα, με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, τις επιστρατεύσεις, το ξύλο και τις «ζαρντινιέρες», βγήκαν και ούρλιαξαν με όλη τη δύναμη της φωνής τους, «δολοφόνοι!» όταν σκοτώνονταν ένα 15χρονο παιδί, ένας αρτεργάτης μετανάστης, ένας νεαρός αντιφασίστας. Αυτά έκαναν οι «παλαβοί» λοιπόν.
  Εσύ «Ευρωπαίε» τι σκατά έκανες όταν ο κόσμος γύρω σου γκρεμιζόταν; Μήπως έβαλες το χέρι στην τσέπη το 2008 για να ξελασπώσεις εσύ τις τράπεζες μπας και γλιτώσουμε όλο τούτο που τραβάμε τώρα; Μήπως διέθεσες μέρος του χρόνου σου για να βοηθήσεις τους διπλανούς σου; Στάθηκες μπροστά στα ΜΑΤ όταν χτυπούσαν μαθητές και μαθήτριες; Διαμαρτυρήθηκες -έστω και με μια υπογραφή σου- για τον εξευτελισμό της δημοκρατίας; Τίποτα δεν έκανες ρε καημένε. Τίποτα απ’αυτά.
  Έπαιξες όμως στο Χρηματιστήριο κάθε φορά που είχες μια καλή πληροφορία, αυτό το έκανες. Είπες «εμένα δεν με αφορά» όταν πνιγόταν η χώρα στα δακρυγόνα, κι αυτό το έκανες. Έζησες πέντε χρόνια παρακολουθώντας τους κοντυλοφόρους του συστήματος και ψηφίζοντας τους εκτελεστές σου με την ελπίδα αυτή τη φορά να είναι διαφορετικά. Προσευχήθηκες να τσακίσουν οι δανειστές την αντίσταση των ανθρώπων γύρω σου, το έκανες και με πάθος μάλιστα.

Τέτοια πράγματα έκανες, κατεργάρη. Την πάρτη σου κοίταζες πάντα και τα περί Ευρώπης πες τα σε κανέναν άλλο. Είσαι πεισμένος ότι ο κόσμος θα συνεχίσει να υπάρχει έτσι όπως σήμερα και άρα γιατί να μην τον εκμεταλλευτούμε? Γιατί να μπαίνουμε τώρα σε περιπέτειες;

Στο κάτω-κάτω, αν οι «παλαβοί» αποτύχουν δεν θα στενοχωρηθείς, ενώ αν πετύχουν θα φας κι εσύ από τα κερδισμένα. Ελπίζω τουλάχιστον να βγάζεις τίποτα απ’όλα αυτά, μην πάει η υποταγή σου στον κόσμο των αφεντικών χαμένη…


Πηγή:Left-eris Papathanasis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More