Αντε παιδιά, να οργανωθεί η κυβέρνηση, να πληρώσουμε.....


Δύο μήνες "πρώτη φορά αριστερά" και λέω να κάνω έναν πρώτο, πρόχειρο απολογισμό, μια μικρή κριτική ελπίζοντας οι "πρώτη φορά κυβερνώντας¨να κάνουν την αυτοκριτική τους.
Λοιπόν έχουμε και λέμε: 
Αξιοπρέπεια επανακτήσαμε, εθνική υπερηφάνεια να φάνε και οι κότες, διεκδικούμε το κατοχικό ναζιστικό, υποχρεωτικό δάνειο, διερευνούμε τα σκάνδαλα για τα εξοπλιστικά, επαναφέρουμε στο προσκήνιο το σκάνδαλο Ζίμενς, ψηφίστηκε το νομοσχέδιο  για την ανθρωπιστική κρίση και το νομοσχέδιο των 100 δόσεων.(Από τότε που οι δόσεις μπήκαν στη ζωή μας, έχω άλλον αέρα πάντως, ζωή με δόσεις...τη ζεις κάθε λεπτό).

Τι δεν έχουμε: Δουλειά παιδιά, αυτή ακόμα έρχεται! Ασφάλεια-αν δεν έχεις 50 ένσημα πάει περίπατο η ασφάλεια- και αναρωτιέμαι οι μακροχρόνια άνεργοι, που δεν έχουν σταυρώσει ένσημο από το '12, αυτοί που για κάποιο λόγο βγήκαν αργά στην αγορά εργασίας και δεν έχουν 3000 γαμοένσημα δεν χρειάζονται γιατρό ή φάρμακα;
ΟΟχι, αυτοί ας πρόσεχαν, στον καιάδα για παραδειγματισμό ή να κάνουν μια ιδιωτική ασφάλεια, λεφτά υπάρχουν!

Ο νόμος  του κράτους για όσους είναι κάτω ή στα όρια της φτώχειας, εφαρμόζεται ; Που και από πότε, με ποιες προϋποθέσεις δηλώνεις φτωχός; Και; Σου πετάνε ένα πιάτο φαγητό και 30 ευρώ έκπτωση στο ρεύμα και σώθηκες; Η αξιοπρέπεια που λέγαμε; Στον καιάδα και αυτή παρέα με τους ανασφάλιστους!

Κατανοώ την προσπάθεια, αν και ακόμα δεν βλέπω αποτελέσματα, υπάρχει μία ραστώνη σε όλα τα υπουργεία και μια διγλωσσία, μπορεί και δυο-τρεις δεν θα τα χαλάσουμε τώρα.

Μόνο στο οικονομικών έκαψαν μυαλό από την πολλή δουλειά για αυτό και-υποθέτω- βάζουν θέμα φορολόγησης προϊόντων που περιέχουν ζάχαρη!
Με μια δεύτερη σκέψη βέβαια βρίσκω το μέτρο έκτακτο!
Προσέχουν την υγεία μας και δεν θέλω αρνητικές σκέψεις!(βέβαια υπάρχει και το ενδεχόμενος κάποιος εκ των σκεπτόμενων να έχει πρόβλημα σακχάρου).
Όλοι εμείς οι αδαείς και λαίμαργοι, πρέπει να συνετιστούμε και να αρχίσουμε να τρώμε αστακουδάκια,ροφούς, κανένα καβουράκι-μια καραβίδες και ένα καραφάκι στο τρία- να διατηρούμαστε υγιείς και ακμαίοι,διότι μας χρειάζεται η πρώτη φορά αριστερά κυβέρνηση.

Η αλήθεια είναι πως άρχισα να γκρινιάζω και δεν είναι στις προθέσεις μου!
Έχω όλη την καλή διάθεση να προφυλάξω τα σπουδαία και πανάκριβα οικονομικά μυαλά τους, για αυτό  έκατσα, σκέφτηκα-το δικό μου το μυαλό δεν κινδυνεύει να καεί, και αν καεί δεν είναι από τα ακριβά- και βρήκα φόρους που χτυπούν στην καρδιά τους μεγαλοαστούς τούτης της κοινωνίας! 

1.Τέλη κυκλοφορίας πεζών: Ειδικό τσιπάκι, το κόστος του οποίου είναι 25 ευρώ-περισσότερο  κοστίζει να πάτε στο Ρέμο,μην γκρινιάζετε- θα μετρά τα χιλιόμετρα. 
Η τιμή του χιλιομέτρου κίνησης θα ακολουθεί την τιμή της βενζίνης-όχι που θα γλιτώνατε καταθέτοντας πινακίδες- και θα αποδίδετε στις ΔΟΥ στο τέλος κάθε μήνα.

2. Τέλη κυκλοφορίας αμαξιδίων λαϊκής και μάρκετ.Έχετε δει τι γίνετε στις λαϊκές υποθέτω, πάνε και έρχονται τα καροτσάκια και μάλιστα φορτωμένα, διότι κρίση-κρίση αλλά τρώμε κιόλας, τι περίεργος λαός που είμαστε! 
Εδώ, δεν έχω πρόταση για τον τρόπο υπολογισμού, είμαι σε δίλημμα. Με το βάρος; με τα δρομολόγια; Το αφήνω στους πεφωτισμένους.

3.Φόρος κατοικιδίων, δεν μπορεί κύριοι να είσ(μ)αστε άνεργοι και να εξακολουθείτε να έχετε κατοικίδια,υπάρχουν κρυφοί πόροι ομολογείστε το, πως ταΐζετε το κατοικίδιο ε; 
Το ποσόν ορίζετε ανάλογα με το μέγεθος του κατοικίδιου, διότι είμαστε δίκαιοι, ανεξάρτητοι και όλοι πιστεύουν σε μας!

Υπάρχουν πολλές ακόμα προτάσεις, διότι το μυαλό μου είναι γένους θηλυκού και δεν καίγεται εύκολα,  αλλά θα τις δίνω με δόσεις, να τις επεξεργάζονται σωστά, διότι το δικό τους μυαλό το χρειαζόμαστε, μην έχουμε και ατυχήματα!
Και όχι τίποτα άλλο άντε να βρεις να αγοράσεις μυαλό με το κιλό και μάλιστα χαμηλού φορολογικού συντελεστή!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More