Οι αόρατοι 8 εργαζόμενοι της ΕΡΤ.

Ένας φίλος ...ευτύχησε να προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ στην ΕΡΤ σαν ψηφιοποιητής στο αρχείο, κάπου στα μέσα του Μάρτη.Η κατάθεση των δικαιολογητικών είχε γίνει Δεκέμβρη, μέχρι να αξιολογηθούν, να αναρτηθούν, να γίνουν ενστάσεις, να ξανα-ματα-αξιολογηθούν πέρασαν τρεις μήνες.

Εδώ θέλω λίγο να δείτε την ταχύτητα με την οποία τελείωσε η αξιολόγηση για τις προσλήψεις στο νέο φορέα, με την υψηλή εποπτεία του Γκίκα Μάναλη, ειδικού εκκαθαριστή της ΕΡΤ-όποιος έχει ταλέντο και γνώσεις κλείνει μια ΑΕ και ανοίγει μία άλλη- και να αναφωνήσετε ή να ξεφωνίσετε μαζί μου ¨ω τι ταχύτης και τι αλλαγή"!!!

Βασικά μου δημιουργήθηκε και μία απορία, μπορεί να κλείσει μια ΑΕ και να ανοίξει μία άλλη με το ίδιο αντικείμενο, να χρησιμοποιεί τις ίδιες εγκαταστάσεις αφήνωντας απλήρωτους και ανασφάλιστους εργαζόμενους;

Πίσω στο θέμα μας λοιπόν, διότι οι απορίες δεν κάνουν καλό στην υγεία!Και αρχίζουν τα διοικητικά συμβούλια για την οριστικοποίηση, την ανάρτηση και ναι!! επιτέλους για την πρόσληψη.Τρία μπορεί και τέσσερα έγιναν παρακαλώ, ένα θέμα τη φορά, μην κουραστούν σκεπτόμενοι!

8 άνθρωποι έτρεχαν πανικόβλητοι να περάσουν γιατρούς-μόνο νοσοκομειακούς και ξέρουμε όλοι τι σημαίνει αυτό- για να προλάβουν τις προθεσμίες, διότι ξαφνικά η διοίκηση βιαζόταν να ψηφιοποιήσει το πολύτιμο υλικό του αρχείου,ξανά δικαιολογητικά και ναι έρχεται η στιγμή να υπογραφεί η σύμβαση ορισμένου χρόνου, ενός (1) παρακαλώ!

Η σύμβαση μοναδική, χωρίς μηνιαίες αποδοχές, διότι δεν είχε γίνει διοικητικό για το εν λόγω θέμα, είπαμε ένα θέμα τη φορά, διότι η πολύ σκέψη σκοτώνει! αν και στην συγκεκριμένη περίπτωση αυξάνει και λίγο το μισθουλάκο των σκεπτομένων.

Και ενώ οι 8 ψηφιοποιούν η τύχη τους δουλεύει. Οι σκεπτόμενοι το έριξαν στα διοικητικά για να λύσουν μοναδικά θέματα, όπως τον τίτλο πρόσληψης.
Ως τι προσελήφθησαν αυτοί οι άνθρωποι, ως μοντερ, τεχνικοί, χειριστές υπολογιστών, ψηφιοποιητές;
Η προκήρυξη πάντως μοντερ ζητούσε, τέλος πάντων μη σας κουράζω μετρήστε προτεινόμενους τίτλους για να καταλάβετε πόσες φορές συνεδρίασαν.

Ήταν πολύ σημαντικό να έχουν τίτλο! Εκεί γύρω στους δύο μήνες, οι 8 τιτλοποιήθηκαν και αν και προσέρχονταν καθημερινώς και ανελλιπώς στην εργασία τους δεν πληρώθηκαν ποτέ, διότι όπως καταλάβατε δεν είχε γίνει Δ.Σ των σκεπτόμενων και δεν είχαν μητρώο πληρωμής.

Άρχισαν λοιπόν τα συμβούλια με το εξής καταπληκτικό ερώτημα. Να τους πληρώσουμε τους 8 σε τούτη τη ζωή ή στην άλλη και συμβούλιο στο συμβούλιο κλείνει η ΕΡΤ με τους 8, άνευ μητρώου και πληρωμής και φυσικά άνευ απόλυσης.

Πάνε λοιπόν στον ΟΑΕΔ-κάποιοι είχαν διακόψει το επίδομα ανεργίας για την χρυσή ευκαιρία του ενός χρόνου στην ΕΡΤ-για να συνεχίσουν το... τεράστιο επίδομα.
Απόλυση κύριοι, λένε οι του ΟΑΕΔ, ευτυχώς χωρίς ΔΣ. Δεν υπάρχει.
Ένσημα κύριοι; Δεν αποδόθηκαν.
Απόδειξη πληρωμής; Δεν πληρωθήκαμε!

ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΙΠΌΝ ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΑΙ ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ από τον εργοδότη και ΑΟΡΑΤΟΥΣ 8 εργαζόμενους.

Ξέχασα να σας πω, ότι το αρχείο διέθετε καμιά πενηνταριά μόνιμους αλλά δεν προλάβαιναν οι Χριστιανοί, είναι και λίγο βαριά η καλογερική και αφού υπάρχουν οι συμβασιούχοι-κοπηλάτες στη γαλέρα, βολευόμαστε!
Αν είναι και αόρατοι ακόμα καλύτερα.Δεν υπάρχουν και είναι εδώ!

Αόρατοι είναι και για το συνδικαλιστικό όργανο, να ασχολούνται τώρα οι συνδικαλιστές με 8 νοματαίους δεν πάει, μάλιστα ζητήθηκε από τους απλήρωτους συναδέλφους τους να συνδράμουν οικονομικά στην ομαδική αγωγή, διότι το σωματείο σωματείο είναι, άπορο, δεν είναι τράπεζα!
Δικηγόρος γνωστός και μη εξαιρετέος στα συνδικαλιστικά σωματεία, τους πρότεινε να αναλάβει ζητώντας ως αμοιβή 2.300 από τον καθένα, πολλά θα μου πείτε! ναι αλλά ο άνθρωπος έκανε και δόσεις, 1300 μπροστά(!) και 300 το μήνα!!!!

Τι έκαναν οι αόρατοι; Προσέφυγαν στην Επιθεώρηση εργασίας, εγκαλώντας τον διευθύνοντα σύμβουλο Γκίκα Μάναλη για απλήρωτη εργασία, μέσα στο Σεπτέμβρη θα σας έχω νέα.
Ποιος τολμηρός επιθεωρητής εργασίας θα αποδώσει δικαιοσύνη, διότι από τους δικαστές δεν περιμένουμε, έχει κόστος η προσφυγή είπαμε!

Μια και έχουμε ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΑΙ ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ την οποία η κυβέρνηση καταπολεμά δια των συλλήψεων αναρωτιέμαι ποιος θα συλλάβει την Κυβέρνηση;
Υπάλληλος του ΣΔΟΕ στο πιο πάνω ερώτημα απάντησε με πλήρη ειλικρίνια. " Ελα μου ντέ";
 



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More