Ρε Αντωνάκη...ρε Αντωνάκη, πως της φέρεσαι έτσι;




Αντωνάκη μου, ούτε σε μια κηδεία δεν μπορώ να έρθω γιατί με έχεις αστεφάνωτη έλεγε η Μάρω Κοντού στον Γιώργο Κωνσταντίνου στην ταινία η Η δε γυνή να φοβείται τον άντρα.
Τι ειρωνεία… η αστεφάνωτη περίμενε μια κηδεία για να παντρευτεί.
Ο Μάκης Βορίδης περίμενε την «κηδεία» ενός φίλου του Αντωνάκη, του Φώτη, για  να εκμεταλλευτεί την κατάσταση και να γίνει υπουργός. Έπρεπε να κρατηθούν τα προσχήματα, δεν υπήρχε περίπτωση συγκατοίκησης του Βορίδη και του «αριστερού» Φώτη. Τα πράγματα θα ήταν εκρηκτικά όπως συνέβαινε με τον αδελφό της Κοντού, στα κρυφά έκανε μπάνιο, έτρωγε και έφευγε, πονηρός ο Αντωνάκης για να αποφύγει τέτοιες καταστάσεις, το είχε δει το έργο, δεν έκανε υπουργό τον Βορίδη. 

Αλλά ως γνωστό στις κηδείες πάντα υπάρχουν παρατράγουδα.
Ένα μουντό πρωινό, εκεί που οι φιλενάδες της νύφης έκλαιγαν για την αποχώρηση των συμπεθέρων (ΔΗΜΑΡ) και έπιναν τον καφέ τους, ο Παπαδάκης στον Αντ1 με καλεσμένη την Χριστίνα Κοραή της Real News, μίλαγαν για την δυσαρέσκεια της νύφης, καλέ μου το είπε εμένα χθες το βράδυ στην Βουλή, είναι βαθύτατα πικραμένη έλεγε η έγκριτη δημοσιογράφος.
Επειδή έγινε ρεζίλι στην γειτονιά και τι θα πεί ο κόσμος έσπευσε η νύφη να πάρει τηλέφωνο και να διαψεύσει την κουτσομπόλα της τηλεόρασης. Δεν υπάρχει καμία δυσαρέσκεια, είπε η νύφη και περίμενε να μαζευτεί το σόι για να υπερασπιστεί την τιμή της.


Στο συνέδριο της ΝΔ άγγιξε τις καρδιές των συγγενών και φίλων.  
‘’ Για την καταστροφή του τόπου ευθύνονται οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ’’ είπε και ως δια μαγείας οι φίλοι του Γαμπρού υπερασπίστηκαν την νύφη, τον Βορίδη δηλαδή. Την θέση του Ξενίδη, του στρατηγού που τα λέει τσεκουράτα την πήρε ο Άδωνης Γεωργιάδης που βγήκε να υπερασπιστεί την προδομένη νύφη. ‘’Καταστροφική για τη χώρα η πολιτική του Ανδρέα Παπανδρέου τη δεκαετία του '80’’’ είπε.
Ρε Αντωνάκη…. ρε Αντωνάκη πως της φέρεσαι έτσι, λέει ο Άδωνης στον Αντώνη υπερασπιζόμενος την νύφη. Φρόντισε να θυμίσει στον Γαμπρό ότι οι συμπέθεροι (ΠΑΣΟΚ) ήταν κλεφτοκοτάδες παλιά, ότι οι πατεράδες του και παππούδες τους ήταν πλιατσικολόγοι.
Βέβαια δεν λέει για τα εγγόνια των συμπεθέρων, ΓΑΠ (Γιωργάκης Παπανδρέου) γιατί μοιράζονταν την ίδια προίκα. Συντάξεις, μισθοί, PSI, φόροι, ανεργία, ήταν άλλη μια κουμπαριά αλλά είναι πολύ πρόσφατη και δεν τους συμφέρει να τα ακουμπήσουν γιατί όλοι έφαγαν και οι κληρονόμοι της προίκας ζουν ακόμα. 

Βγήκαν τα τσεκούρια στα σόγια.
Ετσι είναι αυτά.. μεγάλες προίκες, μεγάλες γκρίνιες.
Ντροπή νυφούλα μου! δεν περίμενες καν τα 40 του ‘’μακαρίτη Φώτη’’

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More