Τα σκυλιά της εν(ξ)ημέρωσης

Είχα λίγες μέρες να δώ τις πρωινές ενημερωτικές εκπομπές στα κανάλια. Ανοίγω και βλέπω κάτι που είχα να το δώ καιρό, όπως τότε με τους ταξιτζήδες και τους φορτηγατζήδες.
Κλαίγανε οι δημοσιογράφοι, τα χαρτομάντιλα χιλιάδες, τι θα κάνουν οι ασφαλισμένοι κύριε πρόεδρε;(κλαψ) να απαντήσω λέει ο πρόεδρος,
πριν μας απαντήσετε πείτε μας χωρίς φάρμακα;(κλάψ)
δεν τους λυπάστε;(κλαψ).
ο φαρμακοποιός: να σας απαντήσω
δημοσιογράφος: πριν μας απαντήσετε πείτε μας, μα τα γεροντάκια, μα στην γαγιά;( κλαψ)
Μπράβο στους δημοσιοκάφρους, αυτοί οι αλήτες φαρμακοποιοί θέλουνε να πουλάνε φάρμακα
και να πληρώνονται. Ντροπή τους, σε αυτό το λειτούργημα που κάνουνε θέλουνε και λεφτά(κλαψ)

Τους ρόλους τους ξέρουνε πλέον μα τόσο καλά, σαν να παίζουν ένα θεατρικό για χρόνια.
Ίδιος ο θίασος, στο πλατό του καναλιού 2-3 δημοσιογράφοι, ένας πολιτικός από το αρμόδιο υπουργείο, (και όχι βέβαια κάποιος πρόεδρος ασφαλιστικού ταμείου.)
Σε ζωντανή σύνδεση και όχι στο πλατό για να μπορούν να μιλάνε από πάνω του όποτε θέλουν για να κόψουν την σύνδεση όταν χρειαστεί.
Αντίπαλος τους, αυτός ο πρόεδρος( φορτηγατζής-ταξιτζής-γιατρός κλπ) που τον κατανοούν και έχει δίκιο αλλά προηγείται ο πολίτης(κλαψ)
Είναι σαν εκπαιδευμένα σκυλιά που με την εντολή που τους δίνεται ορμάνε όλα μαζί την ίδια ημέρα, την ίδια ώρα, πάνω στον στόχο με μοναδικό σκοπό να απαξιώσουν τα επιχειρήματα του, να του ξεσκίσουν τον λόγο ώστε να μην μπορεί να ξεστομίσει μια φράση ολόκληρη.
Αναμφίβολα θύμα είναι ο τουρίστας, ο οδηγός που ταλαιπωρείται -ο ασφαλισμένος που θα πληρώνει πλέον τα φάρμακα του.
Το θύμα (ο ταξιτζής ο φορτηγατζής ο φαρμακοποιός) που διαμαρτύρεται γιατί πλέον δεν μπορεί να ζήσει  είναι απολογούμενος, επομένως απο θύμα γίνεται θύτης.
Ο δημοσιογράφος γίνεται αυτοβούλως υπερασπιστής του πολίτη, λες και δεν είναι πολίτες οι επαγγελματικές ομάδες, λες και δεν έχουν οικογένεια όλοι αυτοί, λες και όλοι αυτοί είναι απο άλλον πλανήτη.
Κόβει ο ένας δημοσιογράφος, ράβει ο άλλος, συμπληρώνει ο πολιτικός. Μια καλοκουρδισμένη μηχανή που δαγκώνει όποιον εναντιώνεται στην κοινωνία που θέλουν να φτιάξουν.
Μια κοινωνία από πολυεθνικές εταιρείες που από άνθρωπος, γίνεσαι ανταγωνιστικός, ευέλικτος, λογικός, δούλος.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More