Η χρήση της στέβιας ως γλυκαντικό είναι ασφαλής

Στέβια.
Απάντηση της Ευρωπαικής επιτροποπής σε ερώτηση του Θ.Σκυλακάκη
στέβιας ως γλυκαντικό είναι ασφαλής.

Η χρήση του φυσικού γλυκαντικού στέβια (γλυκοζίτες στεβιόλης) είναι ασφαλής για τον καταναλωτή και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε 31 διαφορετικές κατηγορίες τροφίμων καθώς και ως επιτραπέζιο γλυκαντικό, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) και τον σχετικό κανονισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Αυτό απάντησε ο αρμόδιος Επίτροπος Υγείας και πολιτικής Καταναλωτών της ΕΕ
κ. J. Dalli, σε ερώτηση που υπέβαλλε ο Θόδωρος Σκυλακάκης, ευρωβουλευτής της Ομάδας της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη και μέλος της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Ο Θ. Σκυλακάκης ζήτησε να ενημερωθεί για τις εξελίξεις σε σχέση με το προϊόν και τα παράγωγά του καθώς τα χαρακτηριστικά του φυτού αυτού είναι ιδιαίτερης σημασίας τόσο για την ποιότητα των τροφίμων (έχουν έως και 300 φορές πιο γλυκιά γεύση από τη ζάχαρη, δίχως να προσδίδουν θερμίδες) όσο και για την αγροτική και βιομηχανική ανάπτυξη στην Ελλάδα (ως εναλλακτική καλλιέργεια).

πηγή agrotisgr
Σταύρος Αλατάς-Καρακάσης
Δείτε και εδώ Επενδύστε στα σαλιγκάρια

Εναλλακτικές καλλιέργειες

 Η χρήση της στέβιας ως γλυκαντικό είναι ασφαλής

Η σταφίδα επιστρέφει

Ψάχνετε σπόρους απο παραδοσιακές ποικιλίες;

Αρωματικά φυτά. Για σκεφτείτε το

Θυμάρι: Ευκαιρία για νέους αγρότες

Στέβια, κερδίζει έδαφος απο τη ζάχαρη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More